zaterdag 4 april 2009

Vanaf gisteren is het een drukke bedoening in mijn hollands huisje, meneer en mevrouw Koolmees zijn druk doende met het inrichten van de kraamkamer en het vlot goed, ik zit achter mijn computer op de eerste rang en zit hier zo van te genieten, alleen valt het niet mee om ze op de foto te krijgen, want ze zijn erg snel. Op de 1e foto is zij met een flinke bos takjes en mos bezig om het naar binnen te krijgen en dat ging niet zo goed, maar na flink wat duwwerk kreeg ze het voor elkaar.


Hier zie je nog net het staartje, want het is haar gelukt, heel af en toe blijft ze even in de opening zitten om uit te rusten, want je wordt natuurlijk erg moe van zo'n klus.Iedereen die op het balkon wil moet vanaf nu van mij de slaapkamerdeur gebruiken, want vanuit de woonkamer is het verboden, het is dus een paar weken behelpen en ramen mogen er zowiezo al niet gelapt worden, ben benieuwt hoe dat zal gaan als de glazenwasser hier komt met zijn lawaaimachine.

Ik ben niet de hele dag aan het gluren, want er is ook een affo, deze heb ik op de basiscursus gemaakt 1 1/2 jaar geleden en hij is nu af en ligt op de bank, want het spookje en Larissa zijn gek op quilts om erop of eronder te spelen, of gezellig op de bank met een quilt om zich heen, daar zijn ze tenslotte voor.

Zo komen mij broer en schoonzus en gaan de mannen de ene kant op en wij vrouwen gaan even dorpen en waarschijnlijk quilten. Het eten voor vanavond is al klaar, het vlees ligt gesneden in de koelkast, de knoflook- en satehsaus heb ik gisteravond al gemaakt en de salade is een fluitje van een cent, we hebben dus alle tijd.


7 opmerkingen:

Annelies zei

Heerlijk hè, als je iets af hebt kunnen ronden. Het is een mooie quilt geworden.
Veel plezier vandaag.

Berna zei

De quilt is prachtig geworden! En wat is het genieten met die vogeltjes in de tuin/ bij je huis. Wij wonen in een nieuw huis en met de bouw zijn de vogeltjes waarschijnlijk verdrongen. Nu maar hopen dat het struikgewas snel groeit om beschutting te kunnen bieden voor deze kleine vriendjes want ik mis ze wel!
Gezellige middag en een fijn weekend verder
Berna

Crea Annemieke zei

Hallo Ines,

Dat wordt een leuk gebeuren daar bij jou op het balkon.Hou het maar goed in de gaten.Dat ze ook op een balkon komen, heb ik nog niet eerder gehoord.
Ze zullen het gezellig bij je vinden denk ik,

Fijne dag met familie, groetjes Annemieke

martine zei

Wat leuk om een nestje op je balkon te hebben.
Jammer dat je niet binnen kunt kijken want het is zo knap hoe ze dat bouwen.
Laat maar veel draadjes slingeren die kunnen ze vast gebruiken.

Balsemien zei

Heerlijk om de verrichtingen van familie Koolmees te volgen vanaf de eerste rang. Veel plezier de komende weken. En die ramen, die worden wel weer schoon!
Fijn weekeinde Ines

Leintje zei

Wat heerlijk, zo'n kraamkamer net onder je neus. Hier durf ik het niet met veel katten in de buurt, waaronder die van mezelf en de Cat Next Door!
Het klonk weer als een gezellig weekeinde!

Groet, Leintje

Corrie zei

Wat een mooie zachtkleurige quilt en ik snap helemaal dat daar graag onder gespeeld en gerust wordt. Wat is het toch altijd een gezellige boel bij jou met steeds weer mensen om je heen en gezellig samen eten!