dinsdag 7 april 2009Ik geef het eerlijk toe, ik weet niet alles, maar nu dacht ik toch echt dat koolmeesjes eerst een partner zochten en daarna een nestje maakte, niet dus. Ik snapte er ook al niets van, want vanaf zondag vloog een koolmees elke keer naar het nestkastje om op het stokje een aria weg te geven en af en toe in het hokje kijkend om daarna weer weg te vliegen, om een poosje later weer terug te komen en af en toe kwam er een tweede bij die weer snel wegvloog en gisteren gebeurde hetzelfde, toen toch maar even verder gekeken en las ik een stukje over het gedrag van de koolmees, het is dus pa koolmees die het nestje bouwt, om daarna op het stokje vrouwtjes te lokken om er mee te paren, tot nu toe is hem dat nog niet gelukt, we wachten dus nog maar even af, want er is misschien geen vrouw die op hem valt.

Gisteren nog een ochtend op het spookje mogen passen en ik moest een foto van haar maken, want mevrouw was een prinsesje want ze had haar prinsesse schoentjes aan en die gingen ook mee op vakantie, ze ziet er zo lekker lodderig uit, want ze is snipverkouden, toen ze ons gedag zei, kregen we ook alletwee een heleboel snotkusjes, je moet er wat voor over hebben ;-)

Gisteren ook nog een blok afgemaak van mijn medallion en eentje in de half af, langzaam maar zeker begint het er op te lijken, 11 af en nog 12 te gaan.
10 opmerkingen:

katrien zei

Mooi blok hoor.

Annelies zei

Wat een mooi prinsesje.
Je gaat goed met je blokken ! Deze is ook weer erg mooi.

Crea Annemieke zei

Dat gedrag van die mezen is wonderlijk.In onze tuin ook een geroep, en gevlieg en een opgewondenheid,,,, maar wel leuk om van dichtbij te zien.Goed op blijven letten , misschien zie je in mei het nestje wel leegvliegen.Al schijnt dat altijd 's avonds te zijn.

Daaaag Annemieke

Anoniem zei

Leuk zo'n meesje. Ben benieuwd wie er op af komt.

Aa een échte mooie prinses,
wuiffff.... hoogheid snottabella !!!! ;-))

Hihi, ja die krijg ik ook regelmatig van mijn klendochters, lekker !!

mooi blok !!

Marian'ne m

yvon zei

Wat is het heerlijk als het weer lente is en de vogels zo druk zijn met nestelen.... Hier (bij ons) zijnde honde- en ponyharen erg geliefd.. Vorig jaar een nerstje gevonden dat voor 90% uit paardenhaar was gemaakt. Heerlijk... 's mrogens wakker worden door het gekwetter van de vogels en de duer weer lekker open.. LENTE

Berna zei

Heerlijk toch om zo te genieten van je kleindochter! Die snottebellen neem je maar op de koop toe hoor.
En dat meesje is wel heel schattig zo bij je raam. Ik ben benieuwd of het vrouwtje op zijn avances ingaat.
Berna

wilma zei

hahahaha...heerlijk die snotkusjes!!!
Genieten om lekker op te passen, hé??!!

Corrie zei

Zo heerlijk die kleintjes om je heen en een mooi blok ook nog gemaakt, wat is het leven toch leuk!

quilting Jeannet zei

Wij hebben ook overal koolmeesjes in huisjes in de tuin, leuk hoor, dat voorjaar, enne, ik vind de puntjes van je blokken wel meevallen, als je het in zijn geheel ziet zie je er niets meer van.

groetjes, Jeannet

GRANNY'S HOUSE zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.