zaterdag 7 februari 2009

Voor het geval jullie denken dat ik niets gedaan heb, zie hier de resultaten van 2 dagen worstelen, ik ben bijna klaar met het quiltje voor mijn schoondochter, alleen de rand nog en dan kan hij ingepakt worden.
Ook zit ik een kindersok te breien en dat heb ik nog nooit gedaan, een jaar geleden was ik begonnen om van deze wol een sok voor mijzelf te breien, maar verder dan de boord ben ik nooit gekomen :-( en dat schreef ik bij Berthi op haar weblog) en daar kreeg ik gelijk een antwoord van mevr. Eva Behrens en die leert mij nu om een sok te breien. Mijn eerste gedeelte is uitgehaald en ik ben opnieuw begonnen met een sokje voor het spookje en die vindt dat geweldig, ze staat dan ook de hele tijd naast mijn stoel om oma te helpen met haar brei zoals zij dat noemt, want de brei (draad) heeft krullen en die moeten eruit ;-) het is zo'n lekker ding.
Ik ga nu beginnen met de grote hiel en als ik er niet uitkom, stuur ik een mailtje naar Eva en die helpt mij dan weer om op het goede pad te komen, lief hé? Dit vind ik eigenlijk ook het leuke aan blogland, je leert zoveel leuke, lieve en aardige mensen kennen, ik kan niet meer zonder.

Zo gaan mijn DH en ik even het dorp in, even over de markt lopen en fruit inslaan, we lopen dan ook even door het centrum, dat is niet zo groot, alhoewel nieuwe Alphenaren steevast zeggen dat ze de stad in gaan :-)
Er zullen ook wel weer kinderen en kleinkinderen langskomen, ik maak dan ook elk weekend een grote pan soep, komen ze niet dan vries ik het in en anders gaat het schoon op.

4 opmerkingen:

Annemieke zei

Leuk werk hoor sokken breien, je moet het alleen even doorhebben,
Zal wel lukken denk ik.
Fijne dag en groetjes van Annemieke

Adrie zei

HAi Ines,
Ja je haalt ze er altijd weer uit, die "nieuwe" Alphenaren, hihihihi! Het is echt géén stad waar wij wonen, maar het is en blijft een
dórp! ;-))
Maar.....ik woon hier best naar m'n zin hoor!
Dapper om sokken te gaan breien, ik háát breien (ik heb vroeger wél 5 jaar in een breiwinkel gewerkt)
haken en borduren vond ik véél leuker.

Anoniem zei

Het quiltje wordt enig met die lieve stofjes er bij.

Leuk aan de sokken"brei", en je hebt er goede hulpen bij.
Een spookje en een aardige internet dame.
Leuk wat internet ons biedt !!

Veel succes/plezier.

Je kippetjes vind ik zo grappig.
Ook eens proberen, ik heb nog wat tijd hé !!

MM

berthi zei

Geweldig dat je kindersokken gaat breien, en met de deskundige hulp van Eva komt het helemaal goed!
We krijgen de sokken natuurlijk wel te zien als ze af zijn!?