maandag 23 februari 2009

Gisteren in wat oude albums zitten bladeren en daar kwam ik mezelf tegen als baby van 3 maanden, want een bollewangenhapsnoet had ik, wat zeg ik...heb ik nog steeds, alleen dat wipneusje heb ik niet meer en dat ziet er nu juist zo lief uit, maar ja een mens kan niet alles hebben. Ook die babykrul boven op mijn bol, daar liepen toen alle baby's mee, dat zie je tegenwoordig helemaal niet meer en wat te denken van het schattig gebreide truitje, mijn oma en tante hebben wat afgebreid voor mij, van ondergoed tot zwempak en alles daar tussen in, vooral dat gebreide ondergoed staat me nog zo bij, je kwam 's winters de deur niet uit zonder je gebreide onderbroek en hemd en dat was dan van lichte wol gebreid met een gerstekorrel en met wassen werd het steeds stijver :-) en wij mochten naar school ook geen lange broek dragen, of er moest een rok overheen, kleine drama's waren dat, de nonnentjes weten niet half wat voor trauma's ze sommige kinderen hebben bezorgd.
Hier nog een foto met mijn beide ouders, schattig die sokjes bij mijn moeder, dat was toen mode, kwam waarschijnlijk omdat zo vlak na de oorlog geen kousen te koop waren, of ze waren schrikbarend duur.
Over kousen gesproken, ik moet dan gelijk weer denken aan de nylonkousen die wij droegen met zo'n ellendig elastiek gordeltje en als je een ladder had, bracht je de kous naar de winkel, alwaar hij keurig werd opgehaald, niets wegwerp maatschappij.
Genoeg gemijmerd, we gaan weer over tot de orde van de dag, en dat wil zeggen dat ik aan de slag ga met.................weet ik eigenlijk nog niet, ik denk mijn sampler.

8 opmerkingen:

Leintje zei

Wat heerlijk dat je nog foto's hebt van vroeger. Ik was de derde dochter, dus de camera werd vrijwel nooit gegrepen na weer een meid, en de drie foto's die er zijn hebben m'n oudere zussen ingepikt! Leuk om te zien dat jij ze wel hebt! En die sokjes van je moeder, dan is in mijn jeugd ook nog eens een tijdje mode geweest, en dan het liefst gebreide ajoursokjes van katoen. En afzakken, die dingen! 't Komt vast wel weer eens terug! Zwaai, Leintje

Annelies zei

Wat een leuke foto's. Ook ik vind het heerlijk in een oud fotoboek te kijken.

lut zei

Wat een leuke babyfoto!

inge zei

leuke foto's!

♥Wilma♥ zei

Wat een schattige foto!!

Adrie zei

Herkenbare verhaaltjes! Ook ik had gebreid ondergoed en een badpak! En kríebelen!! En als je met je badpak uit het water kwam, hing het kruis tussen je knieën!
hihi ;-))
In mijn moeders fotoboek zitten ook zulke foto's van mij met papa en mama en met de ooms die terugkwamen uit Indië!
Heerlijk nostalgisch1

martine zei

Heel herkenbaar die oude herinneringen.
Ik was vroeger ook zo'n bolle baby. Is jammergenoeg niets meer van terug te vinden met mijn 48 kilo.

Cybele's patch zei

Oh Ines, wat geniet ik van dit verhaal. Het is zo herkenbaar, zeker die krul op je hoofd! We moeten wel van dezelfde generatie zijn te oordelen naar de breisels etc. Ik voel het gekriebel van de borstrok nog. Die was gebreid van Jägerwol, en ik ben allergisch voor wol.