vrijdag 13 februari 2009

Hier een mandje vol stukjes voor mijn medallion sampler en dan te bedenken dat dit nog maar een klein deel is van wat er nog gemaakt moet worden, ondanks dat ik hem heel erg mooi vind, valt het in elkaar zetten vies tegen, zo'n ingewikkelde quilt alleen met de naaimachine is voor mijn lijf te zwaar, maar ik heb A gezegd en dan zal hij af komen ook, alleen wel in mijn eigen tempo en niet die van mijn docente. Morgen hebben wij de op een na laatste les en dan zou hij de daarop volgende les gesandwiched en gequilt moeten worden, maar dat gaat mij iets te snel.


Dit moet hem worden en zoals jullie in het mandje kunnen zien ben ik nu bezig met de flying geese rand en moet ik hierna nog aardig wat meten, snijden en nog wat uurtjes achter de naaimachine door brengen en dat is niet erg als ik het maar in mijn eigen tempo kan doen, want ik wil ook nog andere dingen doen en die blijven dan liggen en dat is zonde.


Ik heb wel het volgende sokje voor Jara gebreid en die is mooier geworden dan de eerste, ik kwam er achter dat ik naalden nr. 3 had en dan hoef je maar 36 steken op te zetten en geen 48, het eerste sokje is te groot, want als ze een schoen aantrekt gaat hij plooien, dus......................nog een keer een sokje breien, wol genoeg en het is gelijk weer een goeie oefening.


Zo komt mijn hulp en dan is straks mijn huis ook weer spic en span, vanmiddag even met mijn moeder naar het dorp en het spookje zal ook wel weer langskomen met haar moeder, ze slapen weer gewoon in hun eigen huis en dat is wel zo rustig.7 opmerkingen:

Annemieke zei

Veel succes bij het maken van zo,n grote quilt.Waw...
Ik ben meer iemand van de kleinere werkjes.Leuk sokje hoor.Inderdaad zit er meer vorm in.
Daaaaaag Annemieke

quilting Jeannet zei

Hoi Ines,
Wat een prachtige quilt gaat dit worden joh, ook helemaal mijn stijltje, maar inderdaad best ingewikkeld....

groetjes, Jeannet

katrien zei

Wat een mooie quilt,succes met het maken ervan.Ben nu al benieuwd.

wilma zei

Hij wordt erg mooi, Ines!!
Gewoon lekker op je eigen tempo.

Annelies zei

Quilten doe je voor je plezier, dus doe het vooral rustig aan. Geniet gewoon van deze prachtige quilt.

Leintje zei

Dat komt helemaal goed met die medaillonsampler, en je de kop gewoon niet gek laten maken. Ook met de machine patchen moet gewoon leuk zijn hoor! Het is ook leuk, want je kunt er messcherp mee naaien, maar je moet alleen even het gevoel gaan krijgen van het beheersen van de machine, en niet andersom. Oefenng baart kunst hoor meid!
Zit je trouwens in de stank, met die grote brand daar bij jullie? Moest meteen aan je denken!'

Groetjes, Leintje

Jenny in Belgium zei

Hi Ines, wat een prachtige quilt gaat dit worden - het is een van mijn favoriete type quilts en zelf ben ik ook aan een bezig - tussendoor :-))
groetjes