donderdag 29 januari 2009

Stofjes, allemaal stofjes, ik heb wat zitten aaien gisteren ;-) De post kwam een pakje brengen uit Amerika, met de door mij bestelde stofjes, bij elkaar 4 yard en dat allemaal voor maar 35 euries inclusief verzendkosten, Ik blijf het raar vinden dat stof uit Amerika vele malen goedkoper is dan hier, zelfs met de verzendkosten erbij want hier was ik toch minimaal het dubbele kwijt geweest.

Deze drie blauwe stofjes zijn voor mijn nearly insane, ik gebruikte wat flauwe kleuren bij de felle en dat staat dan toch niet zo mooi, ze zwakken zo'n blokje af, dus de eerste vier ga ik opnieuw maken, voor de blokjes die ik niet gebruik, maak ik een poppendekentje voor een van de kleindochters.

Dit is de vierde lap van en het is een fairy frost en in het echt zijn de kleuren vele malen mooier, of ik die ook ga gebruiken voor de NI weet ik nog niet, ik ga het wel uitproberen.

De DD heeft gisteren genoten van haar massage en ze hebben gesmuld van de hutspot met draadjes vlees, ik had nog genoeg over, dat heb ik in een ovenschaal gedaan en daar doe ik vandaag paneermeel op met wat boter voor een lekker korstje en dan hebben we nog een heerlijk maal, mijn moeder is weer hier vandaag en die lust het ook graag, ik heb dus een hele makkelijke kookdag.

Vandaag is het ook nog gedichtjesdag, ik heb een klein gedichtje van Toon Hermans en dat raakt mij altijd weer, zeker in een tijd als deze.

Hoop
Geef elkander hoop, als je elkaar ontmoet,
geef elkander hoop, dan gaat alles goed,
niet met dure woorden, of met een lange preek,
nee, zomaar bij de slager, of in de apotheek,
in een cafe-terrasje, of in de bioscoop,
als is het nog zo vluchtig maar geef elkander hoop.


11 opmerkingen:

Yvonne aka sommeke zei

Mooie lapjes Ines en bedankt voor het mooie gedicht!

ingrid. zei

Mooi om te lezen !
Groetjes Ingrid.

Annelies zei

Wat een prachtige blauwe kleuren.
Het gedicht is echt Toon. Heel dicht bij de mens.

mia zei

Ik ben verliefd ........op je stofjes natuurlijk hahahahaha
Gedicht uit jou en mijn hart .

Corrie zei

Toon had zoveel levenswijsheid en met altijd weer humor bij de meest ernstig zaken weet hij iedereen te raken! Hé dat rijmt ;- ))
Prachtige lapjes heb je gekocht en heerlijk zo'n makkelijke kookdag.

Hester zei

Mooi die blauwe stoffen, en van die strijk plank wordt je gewoon vanzelf vrolijk. zou het strijken ook leuker worden?

katrien zei

Mooie blauwe lapjes heb je ontvangen.
En ook nog een mooi gedicht.

Anoniem zei

Mag ik even een vraag stellen over het bestellen van stofjes uit Amerika? Ik kijk ook wel eens op buitenlandse sites maar weet dan toch niet goed hoe ik dat moet aanpakken.. Hoe betaal je bijv. je bestelling en hoe reken je om naar de Euro? Moet je ook invoerrechten betalen?

Verder wil ik nog even zeggen dat je een hele leuke site hebt. Ik geniet van je verhalen over je bezigheden en dan met name over de manier waarop je over je kleinkinderen schrijft. Ze boffen maar met zo'n oma!

Groetjes, Suzanne

GRANNY'S HOUSE zei

@ Suzanne Ik bestel mijn meeste stofjes bij Webfabric in Amerika en die heeft een rekening lopen in Nederland en daar kan je op betalen. Ze heeft heel veel keus in stoffen en het omrekenen doe ik altijd zelf en dat klopt altijd met wat zij doorgeeft.
Je moet wel zorgen dat je niet teveel besteld, ik blijf altijd zo rond de 20/25 euro, want dan hoef je geen invoerrechten te betalen, anders wordt het toch nog duur.
http://www.webfabrics.net/ Dit is de url van Webfabric, je zult zien dat ze erg veel keus hebben.

Veel plezier bij het kijken en dank je wel voor je complimentjes.

Groetjes
Ines

Anoniem zei

Hai Ines,

Dank je voor je tips. Ik ga meteen kijken!
Fijne dag en groetjes van Suzanne

Miranda zei

Ik hoorde ook dat stof uit Engeland een stuk goedkoper schijnt te zijn. Misschien ook eens de moeite om daar te kijken. Groetjes uit de States