maandag 12 januari 2009
Dit monster gaat overal waar ik ga, ik zit nu achter de computer en zij ligt in de rieten stoel naast me, zit ik op de bank dan gaat ze op de rugleuning, zit ik in mijn luie stoel dan gaat ze nog net niet op mijn hoofd liggen en regelmatig moet ik haar wegsturen want volgens haar ben ik niet altijd even schoon en moet ik door haar gewassen worden, ik vind veel goed, maar dit............. Saar is dan ook echt mijn kat, alleen voor mijn jongste dochter heeft ze een zwak, maar de rest van de familie tollereert ze en als er te lang geaaid word dan geeft ze je een heis, het is met recht een kat die je niet zonder handschoenen vast moet pakken ;-)
Dit schilderijtje heb ik ooit eens gemaakt omdat ik de druppel aan de tak zo mooi vond, het is maar een klein dingetje maar ik vind hem erg lief, ik zal eens foto's van al mijn schilderijen maken, is misschien wel leuk voor later.
Zaterdag cursus gehad en gisteren verdergegaan met het naaien van stukjes op de naaimachine, ik denk dat ik er straks een hele mooie quilt aan zal hebben, gelukkig is het er een die mijn kinderen niet mooi vinden, want zij vinden de kleuren afgrijselijk, gelukkig maar, kan ik hem gewoon hier houden, alhoewel ik nog wel moet uitkijken voor 2 van mijn vriendinnen.


Vandaag weer wat haken, breien en quilten, ik moet van mezelf nog een NI blokje maken, de patroontjes liggen al klaar.

Eigenlijk wil ik ook aan de DJ beginnen, maar ik weet nog niet hoe, mijn docente zegt dat je in het midden moet beginnen en dat in het rond met de blokjes gaan werken, want zij zegt dat de DJ een "Trip around the world is", maar als ik op het internet kijk zie dat de meeste gewoon bij blokje 1beginnen en volgens de docente kom je dat niet goed uit, ik wacht dus nog maar even.


6 opmerkingen:

Annelies zei

Vraag is of je de trip around de world wel qua kleur in je Dear Jane wil maken. Ik doe dat niet. Ik maak de blokjes in willekeurige volgorde.
Wil je wel naar de kleuren maken, dan kun je toch van te voren een kleurenschema maken ?

leintje zei

't Is net wat Annelies zegt: als je het blokkendiagram inkleurt weet je vanzelf welke kleur welk blok moet hebben, mits je uitgaat van een bepaald kleurenspel. Ik vind het fijn van rij naar rij te gaan, dus het is maar net wat je wilt! Het enige wat je dus moet doen is nadenken over de kleur(en), en daarna kan je gewoon beginnen. 't Is wel een heerlijke hersenkraker, die Dear Jane, want er zit veel "lastig"werk in, dus een echte uitdaging!

GRANNY'S HOUSE zei

@ Annelies: Ik heb nog geen idee of ik de originele kleuren zal aanhouden, denk het wel, maar als je het schema erbij houdt maakt het volgens mij niet uit waar je begint.

@ Leintje: Het lijkt mij ook makkelijker om per rij te werken, maar ik werd door de docente gewoon in de war gebracht.

Anoniem zei

Saar is gewoon een echte kat, eentje met karakter ;) Hoe je je dear jane replica maakt is natuurlijk ook je eigen keuze. Ik heb de blokjes op volgorde van het boek gemaakt en pas later ben ik ze op kleur gaan rangschikken.

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

Yvonne aka sommeke zei

Da's gewoon een kat met karakter! Ik heb er ook zo ééntje ;-)
Succes met de DJ!

alerts zei

Read your article, if I just would say: very good, it is somewhat insufficient, but I am still tempted to say: really good!
runescape gold