zondag 20 september 2009

Druk

Wat heet druk, ik kom niet eens aan quilten toe, zo moe ben ik en daarbij slaap ik ook altijd slecht als ik zo moe ben en krijg ik last van nachtelijke vr..tbuien, al mijn verloren kilootjes zitten er al weer aan.
Maar ik weet zeker dat zij over 4 weken een heel mooi huis hebben en daar doe je het voor en vooral onze jongste DD is iedereen zo dankbaar voor alle hulp, want haar partner kan niets doen, die werkt van 's morgensvroeg tot 's avonds laat en is alleen zondag vrij en dan wil hij leuke dingen met het spookje doen, begrijpelijk.
Het is wel een grotere klus dan ze dachten, de vorige bewoners hebben alles zelf gedaan en dat is te zien, ook hebben ze voor de verkoop alles snel een lik verf gegeven en ook dat zie je nu het huis leeg is, de woonkamer moet gedeeltelijk gestuucd worden en daar gaat dan glad glasvezelbehang overheen zodat de krimpscheuren niet meer te zien zijn, in de keuken moet een nieuwe lichtkoof komen, in de wc ligt parket, wie dit bedacht heeft, dat moet eruit en opnieuw betegeld worden, de houten vloer in de woonkamer moet in de olie gezet worden, alle slaapkamers behangen en op zolder komen 2 dakkapellen, voorlopig zijn ze nog niet klaar, we schatten de werkzaamheden op een week of 4/5, maar dan hebben ze ook wat.
Onze oudste DS en mijn vechtgenoot zijn dagelijks aan het klussen, DS kan gelukkig alles, die heeft een paar gouden handen, mijn vechtgenoot helpt hem met alles, want die heeft 2 linkerhanden ;-) en jongste DD doet alle voorkomende klusjes en ik pas 5 dagen op, kook dagelijks voor ze, ook in het weekend.

Spookje het patatmonster ;-) of zoals zij het zegt "kijk, nu ben ik een tapatjesmonster.
Het handwerken schiet er helemaal bij in en dat vind ik toch wel jammer, maar ik ben er te moe voor, hopelijk kan ik vandaag mijn memoryblokje appliqueren, want er zitten alleen nog maar hartjes op, het is wel een klus want het zijn piepkleine stukjes, maar ik wil het toch op de ouderwetse manier doen, eigenwijs dat ik ben.
Nu ga ik eens bijlezen, want ook daar heb ik nog geen tijd voor gehad.

13 opmerkingen:

Anoniem zei

och Ines wat een drukte om je heen maar ... je dd heeft wel een fijn huisje waar ze heel gelukkig mee zal zijn . en ja de rust die moet je zlef nemen hoor denk aan je eigen ook al is het moeilijk soms .. en het tapatspookje is weer om op tevreten ......

hoop voor jou dat je even een moment voor je zlef krijgt vandaag .

christine

Johanna Zweden zei

Wat is dat een mooi huis Ines, nu als jullie daar klaar mee zijn, word het en paleis, dat weet ik zeker.
Het prinsesje hebben jullie al in de fam.
Heerlijk als je zo handig bent, als jullie klaar zijn, kan ik jullie dan uitnodigen!!!(smile)
Niet instorten hoor, want eerdaags moet je kunnen genieten van de mooie dag.
Afblijven van de frietekes van kleindochter, (grapje) ik weet wat je doormaakt, ik ook als ik niet slaap, dan sta ik op en ga soms lopen zoeken!!! meestal is dat een stukje kaas, en een glas jus-orange.
Liefs Joke en sterkte.

Berna zei

Het wordt vast een prachtig huis maar ik hoop voor je dat je jezelf niet voorbij gaat lopen. Je hebt er niks aan als zij straks een mooi huis hebben en jij bent afgebrand. Sterkte en fijne zondag.

Annelies zei

Denk je ook een beetje aan jezelf ? Heel veel sterkte !

Wilma zei

Ines, je hebt er niets aan als je instort, voor jezelf niet maar ook voor de anderen niet. Probeer maar rustig aan te doen. Dat handwerken komt wel weer, dat loopt niet weg. Probeer anders overdag een uurtje te slapen, misschien samen met het spookje. Maak je er iets gezelligs van ;-)
groetjes, Wilma T van de SMQ

quilting Jeannet zei

Af en toe een beetje afstand nemen hoor Inez, kinderen zijn leuk en aardig,maar je bent er zelf ook nog, wat doe je dat mooi met die memory om dat op de ouderwetse manier te doen.

groetjes, Jeannet

Miriam zei

Een hoop drukte dus! Maar het resultaat zal er wel naar zijn. Jammer dat je zó moe bent dat het handwerken erbij in schiet, dat is nu juist zo ontspannend. Neem toch iedere dag een uurtje de tijd om iets te handwerken joh, dan blijf je langer op de been!

Sterkte en succes!

Groetjes
Miriam

Rian zei

Nounou, Inez, dát is intensief... en toch nog tijd gevonden om een compliment weg te geven. (dank je)Toch maar een beetje evenwicht proberen te bewaren hoor.. Half uurtje fröbelen per dag moet toch kunnen?...geef het spookje een lapje vilt en een stopnaald met een draad... (mijn kleindochter van 3 vindt dat helemaal geweldig) wie weet werkt het bij jouw spookje ook wel. Sterkte met alles, en 't wordt vast een heerlijk huis.
Rian

Anoniem zei

Oei wat een drukte !!

Wat een mooi huis, leuk met die tuindeuren.

spookje is een monster !!?;-)

veel succes !!


mm

Erna zei

Met dat paleisje komt het helemaal goed. En dan wanneer ze helemaal gesetteld zijn, ga jij even lekker bijkomen en komt het handwerken weer vanzelf. En oppassen is toch ook genieten?

lappenleintje zei

Hoi meisje,
Ja, je gaat voelen dat je geen dertig meer bent he! Maar wat een enig huis, en dan zo vlakbij! Concentreer je op het spookje en het eten, wat dat ben je gewend, en draag iets van de regie over op één van de anderen, dan komt het vast ook goed! Het helpt ook als je één of twee keer per week met elkaar doelstellingen stelt, zodat de regie echt duidelijk is. Jullie hebben tenslotte een aantal weken de tijd, dus brandt niet alles in één keer op. Je hebt tenslotte straks ook nog de bruiloft, en dat raakt zo aardig ondergesneeuwd. Daar wil je ook niet helemaal uitgeblust acte de presence geven toch!
Groetjes en sterkte, want i heb met je te doen!
Leintje

Jantine zei

Poeh, ik word al moe als ik het lees. Maar je hebt gelijk, het is voor het goede doel... enne... tijd om te handwerken is er daarna wel weer!

Anoniem zei

Hallo Ines,
Zo te lezen is iedereen druk in de weer,Dick staat ook mooi op de foto,hij is er maar druk mee.
Jij hebt er gewoon een gezin bij momenteel,dan maar stampotjes koken, pas ook een beetje op jezelf, doei liefs Hermie