zaterdag 27 december 2008

Voorbij
Wat zijn de dagen weer snel voorbij gegaan, maar wat heb ik er weer van genoten.1e Kerstdag heeft mijn moeder ons getracteerd op een kerstdiner bij haar in het nieuwe restaurant van haar serviceflat en dat was zalig , we begonnen met een glas champagne, toen een amuse van garnaaltjes en crab, toen kervelsoep, daarna een spoom, hoofdgerecht met snoekbaars en ijs toe, het was zalig en de sfeer en de bediening geweldig, volgend jaar wil ze het weer doen, van mij mag ze ;-)Het restaurant is pas geopend en speciaal voor de ouderen die hier wonen en de mensen uit de buurt, de prijzen zijn redelijk en een dagmenu kost er € 8,-- voor mensen die een keer niet willen koken een zeer redelijke prijs, van de kaart is uiteraard duurder.

2e Kerstdag was het gezellig rommelig hier, in de namiddag kwamen ze binnendruppelen, mijn moeder hadden we bijtijds gehaald, die kan hier altijd zo van genieten, alles en iedereen om haar heen, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.


De kleinkinderen vermaken zich altijd prima hier, maar ja, het is dan ook net een tweede huis voor ze en mijn kinderen hebben het gevoel dat ze nooit uitgevlogen zijn ;-)


Het eten was lekker makkelijk, ik ben begonnen met het uit serveren van een kippenpasteitje en daarna mochten ze het allemaal zelf weten, we hadden een vis en vleessalade, met daarbij allerlei kleine hapjes, het is niet opgegaan en met vis ben ik altijd wat huiverig om het langer te bewaren, dus de vuilnisbak heeft zich tegoed gedaan aan de resten.

5 opmerkingen:

leintje zei

Fijn dat het geslaagd was en de sfeer altijd weer is als vroeger, al is de familie natuurlijk wat gegroeit in de loop der jaren. Nu nog een heerlijk weekeinde er achteraan, dus we houden de sfeer gewoon nog even vast!

Anoniem zei

Hoi Ines, 2e kerstdag was hier ook lekker rustig,Gerrit heeft zelfs een boek uitgelezen.
Quilten heb ik niet gedaan,mag even rusten van mij.
Misschien morgen,want vandaag verjaardag van zoonlief.
Groetjes Hermie

Leintje zei

Juut en Roosje liggen inmiddels in het ziekenhuis, dus ze worden goed in de gaten gehouden. Kleine man is hier, en heel erg verdrietig, maar we leiden hem flink af.

Groetjes, Lein

dijn zei

Leuk je feestdagen mee te lezen! En wat lief van je moeder om jullie zo te verwennen in dat restaurant. 't Is mooi als je zo bij elkaar mag zijn.
En inderdaad: houd de sfeer nog maar een tijdje vast!

jacker zei

It seems different countries, different cultures, we really can decide things in the same understanding of the difference!
nike shoes