maandag 27 juli 2009

Zaterdag wezen shoppen bij de xenos en de Action in Nieuw-Vennep en daar nog een leuk doosje en 2 kistjes gescoord, de kistjes lagen bij de Action voor maar 1,95, die kon ik niet laten staan, ik heb in de een al mijn stofjes van de antieke quilt gedaan en in de ander gaan de stofjes van de NI.

On Saturday I went shopping in Nieuw-Vennep and I bought 2 nice wooden boxes for my Antique quiltfabric and one tiny cardboard for I don't know yet.


Ik heb in het weekend aardig wat stukjes zitten teken en knippen, met als resultaat dat ik toch bijna alles klaar heb liggen voor de sterretjes en er bijna 3 gemaakt.

I've draw many pieces this weekend and cut them all out, now I have almost all the pieces for the stars.


Dit kleine wieltje is voor mij het einde, je trekt een patroontje over en dan leg je wieltje tegen het malletje, je doet de punt van het potlood in het gaatje en ga met het wieltje langs het malletje, et voila, je hebt een keurige halve centimeter naad en dan kan je precies langs de potloodlijn knippen, voor kippige mensen zo als ik ideaal.

This tiny wheel I bought is a very helpful part, you lay it on the fabric after you make the lines and you put it good against the pattern, then you put your pencil in the whole and go around the pattern et voila, you have a 1/2 centimeter seam.

12 opmerkingen:

Berna zei

Goed bezig geweest en leuke dingen gekocht.
Hoe kom je aan dat wieltje? Lijkt me erg handig.

katrien zei

Leuke doosjes,en mooie sterretjes,ook heb je al veel voorbereidend werk gedaan.Zo'n wieltje heb ik ook liggen maar nog nooit gebruikt,kreeg het jaren geleden in een secret santa pakketje.

Annelies zei

Wat een leuke dozen om je stofjes in te doen.
Het wordt een schitterende quilt !

J.I.M. zei

Wat een leuke spulletje heb je gescoord.

En je middenblok prachtig ook al zo'n leuke stofjes.

Heel mooi geworden. Gr José

Anoniem zei

Hoi Ines, je schiet lekekr op. Ik zat een beetje in de lappenmand en heb dus maar gelijk met lapjes gespeeld en ben daardoor ook lekker opgeschoten met de rood wit blauwe. Zo'n wieltje heb ik ook,maar ik ben er niet zo handig mee.Het floept me telkens weg.Groetjes Hermie

lappenleintje zei

Wat een lekkere dozen. Die heb je nooit genoeg, en zo voordelig is helemaal fijn!
Zijn de volgende sterren exact dezelfde maat dat je in het voren werkt? Stel je voor dat er iets verschil in zit!
Groeten, Leintje

Guute zei

Ik heb die dozen ook al zien staan. Er is hier een action niet zo ver vandaan. Maar met mijn ijzeren karakter (Ahum) heb ik er kunnen aan weerstaan.

Annemieke zei

Hoi Ines,

Dat is even geleden dat ik gereageerd heb op je blog.Ik kon hem namelijk niet meer lezen.Nu met de nieuwe achtergrond gelukkig weer.Ook al met die mooie quilt bezig.Wat een werk zeg, maar wel mooi hoor.
Daaag Annemieke

Anoniem zei

Enige dozen zeg !!
Kunnen wij altijd gebruiken.

Wat een handig wieletje.
Kan deze 'kip' ook wel gebruiken ;-)

Lekker weer een voorraadje geknipt, kan je lekker door !!

mm

Anoniem zei

handig dat wieltje, de mijn leeft al jaren in het bijbehorende plastic zakje. Volgende quilt ga ik hem toch ook eens gebruiken.
Fijn dat je zoveel lapjes op voorraad hebt geknipt, je kunt zo beginnen met je sterretjes

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

Dorine zei

Je bent lekker bezig en je hebt me aangestoken. Ga zo ook even bij de action kijken.

Zijn de sterren van de volgende ronde exact dezelfde maat????
Zo ja dan kan ik ook alvast verder gaan.

Volgens mij wel want de maten zijn nu 66*66 cm en dan met een randstof erom komt hij op 72*72 en dat zouden dan per kant 6 sterreen zijn op de hoeken nog erbij ,
dan kom ik op 28
groetjes Dorine

Cybele's patch zei

Ines, wat worden je sterren mooi. En goed boodschappen gedaan bij de Action! De kistjes zijn erg leuk.