maandag 23 maart 2009


Ziezo, mezelf vanavond getrakteerd op een zelfgemaakte appelbol, zo af en toe moet je jezelf kietelen en ik heb er onder het genot van een cappuccino van genoten en het is nog caloriearm ook.


Het weekend druk bezig geweest met het gedeeltelijk uithalen van de medallion sampler en weer in elkaar zetten, ik wist dat er een fout in zat, maar ik zag het gewoonweg niet, ik was een beetje dom en tijdens de les zag ik het ineens, ik had de rand verkeerd eraan gezet en daardoor klopte er niets meer van, maar nu is het weer goed en ziet hij er weer keurig uit en kan ik verder gaan met de laatste blokken.Als je goed kijkt dan zie je dat de kleine hoekblokjes niet goed zitten en dat ik nog een rand vergeten was, het uithalen was een beste klus.


Vandaag zitten werken aan het leuke quiltje van Lappenleintje, het wordt weer een lieverdje, lekker vrolijk en voorjaarsachtig, alles moet nog vastgenaaid worden, maar ik vind hem nu al leuk genoeg om te laten zien.
DH begint gelukkig alweer op te knappen, hij is wat minder kortademig en kan weer wat doen.
Morgen even met mijn moeder het dorp in voor een paar boodschapjes en 's avonds komen het spookje en haar ouders weer eten, ik maak een ovenschotel, kan ik van te voren voorbereiden en heb ik alle tijd voor de kleine meid, alhoewel ze best wel moe zal zijn na een middag peuterspeelzaal.

.

11 opmerkingen:

Leintje zei

Fijn dat DH weer wat opknapt. Ze kunnen ook zo zielig zijn!
En wat wordt je medaillonquilt toch prachtig! Ik bewonder nu f en toe die van Heleen, die woont hier 6 kilomter vandaan in het volgende dorp, maar ze zijn allebei prachtig hoor!

Zwaai, Leintje

Heleen zei

ja dat ben ik dus. LOL. Die rand met al die kleine driehoekjes lijkt me nog een hele klus. Bij jou zit hij er mooi aan. Die heb ik voor april op de planning staan. Mijn mandje hangt ook al. Wat een schatje he!
En volgens mij gaan we ook allebei Leintje haar Sweet memories maken. Ben heel benieuwd.
Groetjes Heleen

GRANNY'S HOUSE zei

Ze zal weten wat ze zichzelf op de hals heeft gehaalt, het worden misschien wel Nightmare memories ;-)

De kleine driehoekjes zijn niet zo moeilijk, als je ze maar goed op maat brengt.

Groetjes
Ines

Anoniem zei

OO wat een werk.
Gaat dat niet erg rafelen dan.
Resultaat is prachtig.

En leintjes ontwerp erg leuk.

Ja die griep geeft een lange nasleep, zeer vermoeiend.

marian'ne m

Corrie zei

Die appelbol, hoewel calorie-arm, is DIK verdiend, na het maken van zo'n prachtige quilt en een lief lentequiltje.
Daarnaast ben je een geweldig warme en gastvrije dochter, moeder en oma die voor iedereen iets lekkers maakt en alle aandacht geeft, dat is duidelijk! Van mij mag je er iedere avond een appelbol voor nemen, want mensen als jij zijn goud waard.

quilting Jeannet zei

Hoe doe jij dat, een appelbol caloriearm ????
Wat een mooie quilt is die blauwe, de andere is ook een snoepje.

groetjes, Jeannet

GRANNY'S HOUSE zei

@Jeanett Klokhuis met een appelboor eruit halen, dun schillen, wat kaneel en zoetstof of rietsuiker, 1 plakje bladerdeeg, appel inpakken en 30 minuten in een voorverwarmde over op 200 graden.
Smullen !!!!!!!!!

Balsemien zei

Mmmmm appelbollen zijn heerlijk! En ja...achteruitquilten is ook quilten...eh nou nee, da's balen!

Leintje zei

Ga nou maar weg met die bol, bladerdeeg caloriearm??

En niks Nightmare's Memories dames, dit wordt een tot in de puntjes verzorgde Bom van de hand van Leintje. Alleen de stofjes kunnen al niet stuk, en ik maak malletjes voor jullie, voor Heleen een machine patroon want die wil niet met het handje, en zo probeer ik heerlijk dienstbaar te zijn voor jullie, je moet hem alleen zelf naaien! Als dit project klaar is ga ik me toeleggen op het ontwerpen van poppenhuisquiltjes; dat houdt de zaak in evenwicht!

Cybele's patch zei

Ines, wat een prachtige medaillon quilt. Zoveel hoekjes en puntjes en het klopt allemaal! En die appelbollen ken ik.Ik maak ze ook soms voor mezelf als ik vind dat ik een extraatje hebt verdiend! Maar ik geloof niet dat ze echt calorie-arm zijn (hoop het natuurlijk wel!)

Anoniem zei

mmm, lekker appelbol, ik heb net een appelflap op.
groetjes Hermie