donderdag 8 oktober 2009


Weer een blokje af en het is weer een lieverdje geworden, alle blokjes worden 15x15 cm en er komen geappliceerde, patchwork en logcabin blokken, de logcabin is voor de rust in de quilt.
Gisteren ook nog aan mijn medaillon sampler gewerkt en het grootste deel op de machine gequilt en nu moet ik op de blaren zitten, mijn nek, rug en schouder zijn helemaal beurs, volgende week de rest en dan is hij klaar op de rand na.
Het is nog steeds een gekkenhuis hier, dagelijks oppassen en tussendoor boodschappen doen, ik zal blij zijn als hun huis klaar is, dan krijgen we weer rust en kan ik weer alles doen.
Het spookje heeft hier geslapen en ligt trouwens nog steeds te slapen, terwijl oma en opa al gepikt en gesteven zijn en maak haar niet wakker, want dan heb je een heel boos spookje, ze heeft haar rust nodig ;-))
Van de week vroeg ze wat aan haar vader en die reageerde niet, hoorde we haar zeggen "ik vraag niets meer, dit heeft toch geen zin" en ging met opgeheven hoofd naar de slaapkamer, wij lagen in een deuk, het is zo'n heerlijke eigenwijs, want ze onthoudt alles, ze heeft het fotografisch geheugen van haar vader.


Vanmorgen kreeg ik deze foto van onze jongste DD, die had weer de halve nacht opgezeten vanwege de muizen, alleen daardoor wil ze zo snel mogelijk verhuizen, want de muizenkeutels liggen door de hele kamer en laat niets van etenswaar liggen want ze vreten alles aan, ze hebben een aantal vallen staan, maar geen muis die er in wil, ze gaat nu iemand bellen die er meer verstand van heeft, want zo kan het niet langer.
Straks mijn moeder weer ophalen voor haar wekelijkse boodschappen, ze geniet hier zo van en helemaal met het spookje erbij want die is gek op haar overgrootmoeder en ze gaat dan op schoot zitten bij haar om even gezellig te knuffelen, ofwel mijn moeder wordt helemaal ingepakt ;-))
Ze komt nu net haar bed uit, gaat op de bank liggen met de mededeling "Ik ga nog even op de bank liggen, mijn lijf wil nog niet opstaan" :-)))

10 opmerkingen:

Dorine zei

Mooi blokje is dit geworden.
En ja asl je te veel achter elkaar doet moet je het de volgende dag bezuren.
IK heb dat altijd als ik te lang stof heb geknipt of staan snijden.
zorg ook goed voor jezelf hoor of zoals je spookje zegt jouw lijf mag ook nog wel later wakker worden
groetjes Dorine

katrien zei

Mooi blokje is het.

wilma zei

Mooi blok!! Zorg maar dat je niet gek wordt in het gekkenhuis...
;o)

Blackbird zei

Blok is mooi geworden, en wat een heerlijk ding is het spookje toch!

Dan even een gouden regel voor het zetten van muizenvallen. Zet die altijd haaks op een muur, zodanig dat het mechanisme dichtklapt richting muur. Zorg ook voor iets lekkers erin, bv. stukjes spek of gedroogde appel.
Muizen lopen graag langs de muren (veilig) en hebben weinig ruimte om weg te springen als de val naar de muur toe dicht klapt. De pakkans wordt zo een stuk groter. Ik kan het weten, want ik ben al 23 jaar getrouwd met een ongediertebestrijder!

Groet, leintje

Anoniem zei

Prachtig blok !!

Aa zo'n lief spookje weer !!

Rustig aan waar het kan.
succes !!

marian'ne m

Berna zei

Wat een mooi blokje heb je gemaakt. Ik ben zo benieuwd naar het geheel.
Wat kunnen die kinderen toch een leuke uitspraken doen he? Echt lachen. De oudste kleindochter 2,5 jaar!) moest van de week iets opruimen van DD. Oke, oke oke, zei Britt. Met andere woorden zeur niet zo.

Anoniem zei

mooi blokje en een lief muisje, alhoewel ik ze zelf ook liever niet los in huis heb ;)
Gezellig zo´n spookje in huis. Ben benieuwd hoe eigenwijs ons Sophietje wordt, ze kan het nog niet zeggen allemaal maar de eerste tekenen wijzen er wel op dat het een hummeltje met een eigen willetje is

Marcella
nuttigenfraai.web/log.nl

Jossie zei

Wat is het spookje toch een heerlijk eigenwijs ding. Is wel genieten he van die uitspraken.
Je blok is mooi geworden Ines.

Jossie zei

Zou ik nog vergeten: op mijn blog staat een award voor je.

Klaske zei

Hoi Ines, kan je dochter niet een kat nemen? Heeft ze gegarandeerd geen muizen meer!
Ik ga ook altijd met 3 generaties om boodschappen, mijn moeder en oma en mezelf. Het is elke week vaste prik dat we met z'n drieën om boodschappen gaan.Ik heb dan ook echt mijn wagen volgeladen met oude..;-))) Een aantal jaren terug had ik ook altijd een lief spookje mee, en toen waren het er 4 generatie's.Haha. Dat bedenk ik me nu pas, nu ik het opschrijf.Ik vind jou memorie blokken heel erg leuk worden. Alvast een fijn weekend!