woensdag 3 juni 2009

Bijna NI vergeten

Even snel een NI blokje erbij gezet, was ik bijna vergeten, kan ik vandaag en morgen gelijk weer nieuwe stofjes knippen en tussen mijn fleeceboek leggen, ik hoef mij dan in de vakantie niet te vervelen.


Wat is het een handig ding, ik ga allemaal blokjes klaar liggen in mijn fleeceboek en stop hem in mijn quilttas, samen met mijn naaispullen en hij kan zo mee op vakantie.

Mijn schoonzus neemt haar naaimachine mee, want dan kan ik haar op mijn gemak het appliqueren op de naaimachine leren, ze kan niet zo lang naaien ivm haar ogen en dan is de naaimachine lekker handig als je een beetje op wil schieten, ik ga haar ook leren om het met freezerpapier te doen, als ze dit leest dan zie ik haar wenkbrauwen omhoog schieten..........waar heeft ze het over, wat is freezerpapier :-)) . Nu kunnen we natuurlijk niet hele dagen aan het quilten besteden, want haar man (mijn broertje) heeft altijd de kriebels en moet er elke dag op uit, terwijl mijn DH en ik alles lekker rustig aandoen, maar daar komen we wel uit, want als hij weg wil dan kunnen wij gelijk een quiltwinkel aan doen en lapjes gaan aaien ;-)

Straks even met mijn moeder de hort op en naar de juwelier, dan weer snel naar huis want de kapster komt en ze mag het millimeteren van mij. Koken hoeft vandaag niet want ik heb gisteren een grote pan maaltijdsoep gemaakt en daar is nog genoeg van over en ik maak dan nog wat stukjes stokbrood met olijfolie en kaas, even in de oven en smullen maar.


Het spookje zat gisteren lekker te spelen en was helemaal in haar rol met de krab van Ariël, toen ik haar hoorde zeggen "nee kan niet, we moeten zuinig zijn" DD en ik kijken elkaar aan en proberen niet te lachen en ik vraag aan Jara..... "zuinig zijn?"......van wie moet dat?..... zegt het spookje bloedserieus..."van mijn ouders".......hoe komt ze er op, want zuinig zijn is niet een woord wat bij mijn dochter snel uit haar mond zal komen, maar DD had weer een leuke opmerking van het spookje om in haar boekje te zetten.

Vroeger had je volgens mij in de Libelle priet praat, de opmerkingen die Jara dagelijks maakt hadden daar mooi kunnen staan, want die raakt nooit uitgeprietpraat ;-)

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Met deze ben ik ook bezig, hoop hem vandaag af te kunnen krijgen.
Je moet ook even geduld hebben met de ami, want ik ben bezig voor die van Ria en het is zulk mooi weer geweest, dat ik daar even van heb genoten, dus loop achter met alles.
We zijn nu weer de herfst in gegaan, dus kan weer even wat gaan quilten,
Groetjes Joke

katrien zei

mooi blok heb je er weer bij.
En handig he zo'n boek om je blokken in op te bergen.

Leintje zei

Je bent goed bezig met de voorbereidingen voor de vakantie. Ga je met Mia op vakantie?Ik kan me voorstellen dat je je bescheurde toen Jara zo mooi uit de hoek kwam! Dat doen we hier ook regelmatig met de kleine man, en ik hou nu m'n hart alvast voor Rosalie, want dat is zo'n wakker, vrolijk ding! Kleinkinderen zijn toch wel heel mooie cadeautjes.

gerda zei

die HOBBS-map..(zo noem ik de mijne) is zo handig!!!ben van plan om ook nog een iets kleinere te maken ..voor als sjaan weer terug komt van haar wereldreis :0)))
fijne dag

berthi zei

Jij gaat je niet vervelen tijdens je vakantie!:-)

Prietpraat... leuk was dat! Eigenlijk moeten we die leuke uitspraken van de kinderen opschrijven. Het is zo jammer als we ze vergeten.

Leintje zei

Nou, ben je al reisvaardig? Wat een toer altijd weer he, voor alles in de auto is gepakt en je op weg kan! Alleen daarom hou ik vaak vakantie achtertuin. Onlangs hadden we het over twee weken Denemarken en DH vroeg wat er allemaal mee moest, en besloot toen dat we toch maar beter thuis konden blijven, och en ik vind het best!
Ik hoop dat je veel plezier hebt met jullie viertjes en vergeet de Naaidoos in Nieuw Buinen niet, want ide is zo mooi!

Liefs, Leintje

Annemieke zei

Dag Ines,

Wat een mooi blok heb je weer gemaakt.En je gaat vakantie vieren.
Gezellige en goede tijd toegewenst door Annemieke