dinsdag 23 juni 2009

Gisteren deze twee popjes gemaakt, die vandaag opgestuurd gaan worden, wij (QNextra) maken deze popjes voor Tineke, zij heeft 2 weken geleden onverwachts haar man verloren en kan wel wat troost gebruiken, deze popjes worden verwerkt in een quilt die door iemand in elkaar gezet wordt en dan aan haar gegeven, ik vond het een mooie gedachte en hopelijk bied het haar troost, ik ken haar niet persoonlijk maar dat maakt niets uit.

Je hebt allemaal je domme momenten, ik dus ook ;-) ik heb de amicorum van Ria opgestuurd zonder er een foto van te maken, jullie moeten me daarom maar geloven op mijn woord dat het een liefie is geworden, ik heb onderstaand patroontje gemaakt op een cremekleurige achtergrond en haar een schattig gebloemd hoedje en jurkje gegeven en het volgende gedichtje wat mij erg aansprak.
In de stilte ligt de wijsheid

Zo stil in het hoofd, zo stil, zodat ik altijd wat hoor,
die verstomde geluiden kwetsen mijn gevoelig oor,
de witte vlekkenvan mijn geestesoog,
rust is wat ik zoek, overmand, verlamd,
doe ik dingen die om een antwoord vragen,
ik antwoord niet, de wijsheid laat zich in de stilte dragen.

Hopelijk vond zij het gedicht net zo mooi als ik.

Vandaag nog even op Jara passen, DD moet naar de osteopaat, daarna met mijn moeder boodschappen doen en de rest van de dag is dan weer voor mezelf en ga ik door met de housewarmingquilt.

7 opmerkingen:

Leintje zei

Mooi is het toch altijd weer hoe quilters voor elkaar in de bres springen en iets organiseren om te troosten, te verblijden, te verzachten of noem maar op. Dat zie je toch bij geen enkele andere hobby. Alhoewel, hobby, 't is haast een roeping!

Mooi gedicht, dus je amicorum zal vast mooi zijn geworden. Ria zal vast wel een foto plaatsen.
Groeten, Leintje

Anoniem zei

Wat mooi dat jullie dat doen met die poppetjes,wanneer moeten ze af zijn!! Als het niet meteen hoeft, stuur me dan meteen een patroontje dan kan ik er een maken en dan hebben jullie ze volgende week! wat nu kan ik dat dan heerlijk buiten doen, op ons terras want het is Hoera dan eindelijk mooi weer
Ik weet zeker dat Ria als ze hem ontvangt je wel even en foto opstuurt.
Groetjes Joke

Heleen zei

Je bent weer druk geweest met mooie, lieve en nuttige dingen. We zullen wel even bij Ria je amicorum bewonderen. Enne...ga je de madalionsampler zelf machinaal doorquilten??? Wat een lef en wat een klus. Knap hoor! Ben heel benieuwd hoe het gaat worden.

Guute zei

Wat een mooi gebaar om die poppetjes te maken. 't Doet altijd deugd als je weet dat anderen aan je denken.

Balsemien zei

Lief dat je die twee poppetjes gemaakt hebt. Zo'n quilt biedt vast en zeker troost.

Annelies zei

Wat een lief gebaar dat jullie deze poppetjes maken !

Lida zei

Wat een geweldig lief initiatief, ik heb al Joke gevraagd om het patroontje op haar blog te zetten, maar kun jij het anders naar mij toe sturen en mij laten weten waar ik de poppetjes als ze klaar zijn naar toe kan sturen?
Fijne weekend,
Lida