maandag 27 oktober 2008

Alweer maandag

Nog een verlaat verjaardagscadeau, meters stof past er in en verder al je benodigdheden, dan gooi je hem over je schouder en je hebt alles bij je om te quilten, borduren en breiwerk, wat je maar wilt, hij is ook reuze handig om mee te nemen als je een quiltcursus volgt, ik nam altijd een soort koffer mee, maar dan moet je er daar alles uithalen, terwijl ik nu zoveel vakken heb voor mijn spullen en hoef je alleen maar te bladeren, het is een zalig ding, ik kan hem iedereen aanraden en nee ik heb er geen aandelen in :-)


Verder vandaag weer een stel blokken gemaakt voor mijn medallion sampler, het blijft een secuur werkje en ik ben er inmiddels wel achter dat ik een quilt met de hand maken leuker vind dan op de machine, het is een stuk vermoeiender en op de hand kan je lekker relaxed achterover zitten in een makkelijke stoel, maar ik wil niet zeggen dat ik nooit meer een machinequilt zal maken, want het gaat natuurlijk wel een stuk sneller en als je een een leuk cadeau nodig hebt dan is het op de machine zo gebeurt, maar in een handquilt

zit meer ziel, of is dit overdreven van mij?
We hebben weer een paar behoorlijke drukke dagen achter de rug, wel weer hele leuke.
Jongste dochter is met vriend en dochter naar het AMC want daar zit een arts die onderzoeken doet naar de Ziekte van Kawasaki, Jara heeft dat 2 jaar geleden opgelopen en is daar behoorlijk ziek van geweest, maar gelukkig heeft ze er tot nu toe niets ernstigs aan overgehouden, maar mijn dochter vond het wel belangrijk dat Jara mee doet aan het onderzoek, want nu wordt elk jaar haar kransslagaderen nagekeken op een eventueel aneurisma, pijnlijk zijn de onderzoeken niet, alleen het bloedafnemen zal ze als minder prettig ervaren, maar Jara kennende is ze daar zo weer overheen, maar ik zal toch ook weer opgelucht zijn als ze weer een ok sticker op haar bil heeft.

5 opmerkingen:

Brigitta zei

Nog gefeliciteerd met je verjaardag Ines! En wat leuk om te zien dat we een aantal dezelfde projecten volgen. Ik ben blij als er morgen weer een patroontje van de wolhemel op de site staat. Ik overweeg zelfs om er synchroon een tweede bij te breien (een babydekentje) vind het namelijk een heerlijke bezigheid als ik 's avonds tv zit te kijken.

lut zei

Het beste voor Jara!

GRANNY'S HOUSE zei

Dank je Lut, ze heeft haar ok sticker gekregen

anneke zei

quilten doe ik ook met de hand, maar eigenlijk vooral omdat ik niet handig ben met de computer... Ik houd er wel van om lekker op de bank te zitten met iets in m'n handen, dus het past wel echt bij me. Alleen werk ik niet zo snel...

mooie dingen zie ik hier voorbij komen, leuk!

Kieny The Dutchlady zei

Het quilten doe ik met de hand maar het in elkaar zetten van de lapjes doe ik met behulp van de machine. Soms doe ik het met de hand het ligt eraan wat voor patroontje het is. Ik heb zoveel andere dingen die ik met de hand doe zoals het breien, quilten of de stitcheries dat ik het wel prettig vind om ook eens met de naaimachine bezig te zijn.