zaterdag 30 maart 2013

Ik wens iedereen een hele fijne paas en aangezien de warmte dit jaar niet buiten te vinden is, moeten wij het zoeken bij- en met elkaar.

donderdag 28 maart 2013

Vanmorgen met mijn EQ6 zitten spelen, zo kan ik precies zien hoe ik mijn sterren neer moet leggen, de kleuren mogen jullie vergeten, want die worden heel anders, maar het is wel duidelijk zo.
Er worden ook veel meer sterren gemaakt, want anders zou het wel een heel klein quiltje worden en deze moet toch op mijn bed komen.
Nu nog wat tijd, want eerst moet de dahlia af en dan de quilt van mijn dochter, tussendoor zal ik dan natuurlijk wel alvast wat sterren maken.

zondag 24 maart 2013

Apetrots staan ze hier op de foto met Nick en Simon, het spookje en hartsvriendin Floortje vonden het geweldig, 7 jaar en dan al helemaal fan van deze twee mannen, ik wist op die leeftijd niet eens dat zoiets bestond ;-)

zaterdag 23 maart 2013

Ik ben heel verstandig geweest, ik mocht over 4 weken mee, met mijn 2 dochters en 3 kleinkinderen, naar dit prachtige huis met alles erop en eraan, maar ik heb het na lang nadenken afgeslagen en dat kostte toch we wat geredeneer met mezelf, ik zaqg mezelf al lopen op de markt in Olonzac met al zijn mooie en vele kramen vol met etenswaren, lappen stof, kantjes en bandjes voor mijn Huswif van Margreet Beemsterboer, maar ik heb goed naar mijn lijf geluisterd en dat zei nee.
Dus niet handwerken in deze mooie gezellige kamer.
En al helemaal dit prachtige uitzicht niet, maar wel verstandig, ga nu hier op zoek naar oude lapjes en kantjes en samen met DH op vakantie in ons eigen landje.
En hier staan 2 hartsvriendinnen te wachten bij de Mediamarkt op Nick en Simon.

woensdag 20 maart 2013

Gisteren veel geknipt, overtrekken en weer geknipt, van dit stukje hierboven moet ik er 20 van maken voor de rand, en dan nog 4 hoeken en klaar is de Dahliatop, maar zover is het nog niet.

Gisteren weer opnieuw geïndiceerd en gelukkig groen licht gekregen, ik heb weer voor 3 jaar hulp in de huishouding pfffffffff, ik was het vergeten opnieuw aan te vragen en heb nu al 4 weken geen hulp, mijn lijf is dan ook ernstig aan het protesteren, maar nu gaat het weer rust krijgen.

Straks met mams naar de oorarts, daarna boodschappen met haar doen, dan kan ik nog even quilten, want de pedicure staat ook nog op het programma, morgen gelukkig een rustige dag.

dinsdag 19 maart 2013

Gisteren de Dahlia op de achtergrondstof genaaid en hij is er goed opgekomen. Het is een effe stof geworden, want dit gedeelte gaat intensief geguilt worden en er komt nog een gekleurde rand aan, zelf ben ik er erg tevreden over. Vandaag ga ik dan ook met de rand beginnen, eerst de patroontjes uitknippen en op de stof leggen, want ik kan niet wachten tot hij af is :-)

maandag 18 maart 2013

De ronding vande Dahlia is af, nu komt het moeilijkste gedeelte, hij moet op een vierkante lap geappliqueerd worden, daarna kunnen de hoeken eraan gezet worden.
Hij is helemaal geworden zoals ik in gedachten had, ik heb dan ook niet lang hoeven nadenken over de kleuren.
Gisteren gezellig bij onze oudste dochter geweest, ik ben zo trots op haar zoals ze na haar scheiding de draad weer heeft opgepakt en weer een thuis voor haar eigen kinderen heeft gemaakt en waar ook heel veel ruimte is voor de kinderen van haar ex, want ook daar zorgt zij zoveel mogelijk voor, petje af voor mijn meisje.

zondag 17 maart 2013

Deze week kreeg ik een hele lieve kaart van haar, dank je wel Fleur, ik was er heel blij mee.


Gisteren kreeg ik een hele zachte envelop uit Zweden en die was dus van haar en bij het openmaken kwamen deze prachtige blokken eruit, lieve Joke dank je wel.
En toen ik vannacht niet kon slapen, bedacht ik mij, dat ik het patroon van de Celine heb en daar kunnen zij schitterend in verwerkt worden.

Zo zie je maar hoe een ziekenhuisweek, omslaat in een warme en dankbare week.

Morgen laat ik jullie weer een foto zien van de Dahlia, want daar ben ik lekker mee opgeschoten.

vrijdag 15 maart 2013

Ik kan er niks aan doen, maar ik ben gewoon flieft op mijn eigen Dahlia aan het worden, ik ben nu op de helft van de ronding, nog 8 banen te gaan en dan moet hij op de achter grondstof geappliqueerd worden en kan ik met de hoeken beginnen, maar dat duurt nog even.
Ik wil jullie nog even bedanken voor alle lieve woorden, het gaat goed hier, mijn oog is nog een beetje rood, maar ik kan 2 x zoveel zien dan hiervoor, het zicht in mijn oog blijft maar 25%, maar dat is voor mij 100% beter, het quilten gaat daardoor ook weer een stuk beter.
Met DH gaat het ook goed na zijn maagonderzoek, hij kreeg geen roesjes maar vond het achteraf niet zo heel erg, want we konden gelijk naar huis.
We zitten saampjes te genieten van een heerlijke rustige dag en kijken gezellig naar Het kleine huis op de prairie, stiekem moet ik daar wel om lachen, want vroeger vond hij het allemaal veel te zoet.

donderdag 14 maart 2013

Het spookje had geen gemakkelijke dag, want het was een heel gedoe allemaal, toen alle plakkers op haar hoofdje zaten, moest ze een behoorlijke tijd stilliggen, maar het is gelukt en volgende week de uitslag en daarvoor nog een MRI, het is een kanjer, dat spookje van ons.

woensdag 13 maart 2013

Veel is er niet gedaan aan de dahlia gisteren, maar als straks het kapje voor mijn oog weg is, kan ik mijn leesbril weer opzetten en weer heerlijk quilten, maar zo is wel te zien hoe de kleuren zijn, in het echt zijn ze mooier.

dinsdag 12 maart 2013

Even een kort berichtje, alles is achter de rug. bij DH ging het maagonderzoek voorspoedig en hij moet aan de maagzuurremmers, de uitslag van het biopt krijgen we volgende week.
Ik was vanmorgen om 7 uur aan de beurt en ook dat is goed gegaan, morgen mag gelukkig het kapje af en kan ik weer normaal de wereld inkijken en een bril opzetten, nu glijden ze van mijn neus, maar een mens kan ook niet alles hebben ;-)

maandag 11 maart 2013

Mijn oudste dochter is dit weekend overgegaan naar haar nieuwe appartement en wat zit ze er mooi bij.
Maar wat krijg je door verhuizingen, dan komen er ineens spullen tevoorschijn waarvan je het bestaan niet eens meer wist, zo ook met deze naaidoos uit de jaren '70 em die was van mijn oma, die inmiddels alweer 10 jaar overleden is, dochterlief deed er niets mee, dus nu is hij van mij.
Het wordt een drukke week, bijna elke dag naar het ziekenhuis, vandaag voor DH die een maagonderzoek moet ondergaan brrrrrrr, heb ik 1 keer gehad zonder verdoving van de keel, barbaren.
Morgen krijg ik mijn staaroperatie, maar dat stelt niet zoveel voor, woensdag weer terug ter controle en donderdag mag DH weer, ik weet leukere dingen, maar je doet er niets aan.

zaterdag 9 maart 2013

Twee randen van de Dahlia eraan gemaakt, maar ik werd gelijk door mijn juffie ;-) op de vingers getikt, ik had weer niet goed gelezen en dat gebeurt mij vaker *U* , ik moet gewoon alle rijen aan elkaar naaien en dan pas aan het middenstuk vastzetten, ik heb gezegd dat ze mij mocht slaan, want ze had het o zo duidelijk beschreven, nu krijg ik met de zweep van haar als ik het weer niet goed doe ;-))

Vandaag wordt onze jongste DD  alweer 37, de oudste DD is de afgelopen week 42 geworden en in september wordt onze DS 45, we worden oud.


vrijdag 8 maart 2013

Heb het besturingssysteem opnieuw moeten downloaden, et voila, de camera zet weer foto's op de computer.
Toch nog maar weer het middenstuk van de Dahlia erop gezet en nu kunnen jullie het duidelijk zien, ook dat de kleur erg moois, tenminste dat vind ik ;-)
Ook ben ik begonnen met de quilt voor mijn oudste dochter, die is heel makkelijk om te doen, heb alleen even zitten worstelen met de sashings, want die waren er op het origineel heel vreemd aangezet, ik doe het nu op de tweede manier, zo krijg je ook de ruit mooi aan elkaar, het is iets meer werk, maar is wel mooier.
Vandaag weer even verder met de Dahlia, en kijken hoeveel tijd ik overhoud voor quilt nr. 2, want het is druk hier.

donderdag 7 maart 2013

Hij is niet echt duidelijk en de kleuren kloppen ook niet helemaal, maar het lukt mij momenteel niet om een fatsoenlijke foto te maken, mijn fototoestel wil niet en met mijn camera wil het ook niet, dus nu maar met de tablet.
Als jullie goed kijken dan zie je het begin van de Dahlia in het echt veel mooier, hopelijk vind ik de software nog op mijn computer zodat ik de foto's weer normaal op mijn computer krijg, want dit is behelpen.

dinsdag 5 maart 2013

Zijn het geen leuke kussentjes, gisteren vier stuks gekocht, voor nog geen 10 euro, ze begonnen ook gelijk te roepen, "Ines neem ons mee" en dan ben ik niet moeilijk hoor, heb ze gelijk meegenomen.

zondag 3 maart 2013


Gisteren even met de klosjesstempels gespeeld, ik had nog sitsen liggen van een pakket van den Haan en Wagemakers en vond de klosjes daar heel geschikt voor, nu heb ik de kleuren allemaal al gestempeld en mijn DSIL heeft ze geknipt, ik kan dus even vooruit.
Maar nu eerst verder met de quilt van mijn oudste DD, volgende week gaat ze verhuizen en het zal nog wel een klein jaartje duren voor hij af is, ben nog op zoek naar mooie achtergrondstof, ik heb weer een missie voor Rijswijk, achtergrondstof en een hexagonstempel.

vrijdag 1 maart 2013

De top is af en DH heeft me lekker even geknuffeld voor alle liefde die er in zit, maar daar komt nog veel meer in.
Nu op zoek naar een lekkere warme tussenvulling en wachten op mijn tackpistool, dan kan hij gedubbeld worden en dan op mijn gemak quilten.