vrijdag 29 juni 2012

Er zit weer een rij huisjes aan en ik kan dus weer aan een nieuwe rij beginnen, het is nog steeds leuk om te doen en ik moet er weer een stel gaan tekenen, dat is het enige wat minder leuk is, maar ja, anders krijg ik geen huisjes.
Wat was het trouwens warm gisteren, gisteravond was het 30 graden op mijn balkon en binnen 26.
De deur van het balkon staat lekker open en er stroomt heerlijke koele lucht naar binnen, van mij hoeft het niet zo warm te zijn.
DH heeft vannacht bij onze oudste DD geslapen, zij moest werken en haar man zit voor zijn werk in Azerbeidzjan, hij zal zo wel thuiskomen.
Vandaag weer met mijn moeder naar de oogarts en vanavond komen Aaron en Larissa hier logeren, gezellig, zal wel patat met frikandellen worden als diner ;-)

woensdag 27 juni 2012

Veel gedaan, maar niet zoveel te laten zien, vandaag heb ik dit speldenkussentje afgemaakt, ik zag het bij haar en ik was er gelijk flieft op, toen snel bij haar het pakketje besteld et voilà een schattig kussentje.
Verder ben ik druk aan het bouwen en wegen aanleggen en dat gaat allemaal niet zo snel meer, want het zijn behoorlijke rijen aan het worden, zo nu en dan zit ik ook nog even aan de vingerhoedjes, maar ook daar valt weinig te showen.
Ik ben meer bezig met mijn moeder van en naar het ziekenhuis te brengen, gisteren moest ze een cyste weg laten halen, ik mocht er bij blijven, want ze zag er erg tegen op, morgen naar de orthopedisch schoenmaker met haar en daarna boodschappen doen, vrijdag moet ze naar de oogarts, volgende week mag ze weer naar de oorarts en de week daarna mogen de hechtingen eruit gehaald worden en daarvoor moeten we naar Leiderdorp, want Alphen sluit voor 6 weken de poli chirurgie vanwege een verbouwing, ik ben al blij dat ik nog aan wat steekjes toekom ;-) 

zondag 24 juni 2012

Hier ben ik zo blij mee, was er al ik weet niet hoelang naar op zoek, en van de week kreeg ik een mailtje dat ik het kon overnemen, ik ben natuurlijk gelijk aan een diamantje begonnen, maar de kleur is te flets en ik vind dat een diamant moet stralen.
De ster kwam uit het bovenste gespaarde licht blauwtjes en onder liggen de roze/rode, daar kan ik er nog een stel van bij sparen, of ik spaar voor een  hele nieuwe serie, ik zie wel, voorlopig mag ik er nog niet aan beginnen, eerst moeten de huisjes klaar zijn.

woensdag 20 juni 2012

Gisteren hebben we haar uit school gehaald en heeft ze Popje officieel in ontvangst genomen en zoals jullie zien was ze er erg blij mee, en ik kreeg gelijk de vraag of ik er een vriendje bij wilde breien en dat wil ik wel, maar dan zal ze toe moeten wachten tot oma weer aan het breien slaat.

Deze quilt hing in het Hofpoortziekenhuis in Woerden en ik wilde hem al maken, want er hangt er ook een bij    haar en daar was ik ook al flieft op, maar nu nog meer, in het echt is hij trouwens veel mooier en stralender, maar deze foto heb ik met mijn mobieltje genomen
Even wat anders, gisteren heeft iemand anoniem gereageerd op mijn blog, met de vraag of ik haar een mailtje wilde sturen, dat wil ik wel maar ik heb geen emailadres, dus als je die even door wil geven, dan stuur ik de mail, alvast bedankt 

dinsdag 19 juni 2012

Het spookje is dolgelukkig dat het allemaal weer achter de rug is en ze krijgt tussen 2 en 4 jaar  pas weer een oproep.
Dit meisje heeft gisteren de naam popje gekregen en spookje is er dolgelukkig mee, hij was nog niet helemaal af, de bloemetjes moesten nog op het jurkje geborduurd worden, vanmiddag halen we haar uit school en dan krijgt ze popje.
Voorlopig worden de breipennen weer even opgeborgen en kan ik weer verder gaan met de huisjes en de vingerhoedjes.
Straks met mijn mam naar de orthopedisch schoenmaken en wat boodschappen doen, het gaat gelukkig weer beter met haar. 

maandag 18 juni 2012

Er zit weer een rijtje van 69 aan de vingerhoedjes en ook is er weer een huisje gemaakt, maar het belangrijkste zijn de kleertjes voor de pop, het truitje is bijna af en dan kan er aan het jurkje gewerkt worden, want dat wil ik vandaag ook nog af krijgen.
Het spookje heeft een zware dag vandaag, ze moet straks naar het AMC en krijgt daar vandaag weer allerlei onderzoeken vanwege de ziekte van Kawasaki, die  ze heeft doorgemaakt toen ze 6 maanden was, gelukkig ziet het er nog steeds naar uit dat haar kransslagaderen  geen blijvende schade hebben opgelopen, maar het is een rustig gevoel dat zij tot haar 18e in de gaten wordt gehouden.

vrijdag 15 juni 2012

Vandaag druk in de weer geweest met het implanteren van roze haren, het spookje kwam nog langs, want haar grote neef was hier en ze vond pop geweldig worden, of ik maar meteen een jurkje wilde breien, dan was het morgen af, ze zal nog wat langer geduld moeten hebben, oma is niet zo vlot ;-)
Morgen naar de verjaardag van Sylvana, die wordt ook alweer 12 en is een prachtige tiener aan het worden en een hele lieve en dat is nog belangrijker.
Het wordt een drukke dag morgen, maar wel een hele leuke, eerst naar de verjaardag en in de namiddag komen vrienden van ons gourmetten, we zijn daar zo blij mee, want zolang hij er nog is, maken we er elke keer een  feestje van.


donderdag 14 juni 2012

Langzaam maar zeker begint er nu een meisjespop te ontstaan, toen de oogjes er in gingen en de wimpers geborduurd werden, begon ze te leven, daarvoor was het meer een pop met gaten in haar hoofd.
Nu de haren nog en dat is nog best een hele klus, want het gaat draadje voor draadje, als ze helemaal af is kan ik mij weer op het quilten gooien, alhoewel ik gisteravond nog een hele poos aan de vingerhoedjes heb gezeten, maar de huisjes liggen nog steeds stil en daar wordt het toch echt weer tijd voor.

maandag 11 juni 2012

Ik dacht pop af te kunnen hebben, maar ik had niet de goede wol voor de ogen, morgen even naar de wolwinkel, want ik kan pas verder breien als de gaten gedicht zijn.
Zo zit hij iedere avond, kussen op de tafel ter verlichting van de billen, of hij zit in de slaapkamer te kijken, want af en toe wil ik wat anders zien,
Ach het is maar een paar weken.............maar dan begint de Tour en krijgen we de Spelen ook nog, het leven van de vrouw van een sportminded man gaat niet over rozen ;-)

Gisteren hebben mijn SIL en ik de quilt voor haar kleindochter gedubbeld, ze had eerst een fleecedeken als achterkant gebruikt, want dat vond haar dochter zo lekker zacht, maar dat is een heidens karwei om door te pitten, nu heeft ze er een mooie roze achterkantstof bij gekocht en kan ze hem gaan quilten.
Mia zet hem op je kan het en de quilt is SCHITTEREND!!!!!!!!!!
Ik heb daarna lekker zitten breien aan de pop en ik denk dat hij vandaag wel afkomt, dan moeten er ook nog haren geïmplanteerd worden, oogjes moet je trouwens ook breien en  nog een jurkje, morgen kan ik jullie misschien wel een bloot popje laten zien.

zondag 10 juni 2012

Je komt thuis, wordt begroet door Saar, legt je tussenvulling even op de bank en weg is ze, binnen 1 seconde lag mevrouw op een zalig zacht bedje te ronken ;-)
Wat heb ik een heerlijke dag gehad en wat was onze jaarlijkse hexenbee weer gezellig, ik kan mij nu alweer verheugen op volgend jaar. We hadden dit jaar ook weer een heel leuk werkje onderhanden, iets ingewikkelder dan voorgaande jaren, maar wel ontzettend leuk, een speldenkussen in de vorm van een naaimachine, die van mij is nog lang niet af, maar jullie kunnen bij Hermie het eindresultaat van haar zien.
Hermie nogmaals bedankt voor deze heerlijke dag en Gerrit bedankt voor de goede zorgen waaraan mijn DH ook een beetje heeft meegeholpen.

woensdag 6 juni 2012

Ik krijg de kans niet eens om ook maar één steekje te maken, want mevrouw denkt werkelijk dat dit haar mandje is en ze ligt er dan ook uren in.
Vandaag dus maar verder aan de pop gewerkt en het lijfje gebreid en met een arm begonnen, ondertussen zijn ze aan alle kanten aan het trekken, bijna alle kleinkinderen willen er een, buuf beneden heeft er al een uitgezocht, maar na deze zullen ze toch echt een hele poos moeten wachten, want het quilten heeft bij mij toch een streepje voor. 
Met mams gaat het wat beter, ze komt morgen hier naar toe en we maken er dan weer een leuke dag van, zondag komen mijn broer en schoonzus bij haar op bezoek en dat is voor haar ook weer een feestje.

I.p.v. een huisje en steekjes maken heb ik toch maar weer een been zitten breien, het zijn ook een beetje hectische dagen hier en dan kom ik gewoon niet aan quilten toe en dan is zo'n breiwerk net iets makkelijker te pakken.
Als we op vakantie zijn geweest, ook al is het maar een week, dan is mijn moeder weer helemaal van slag en dan duurt het weer even voor ze weer een beetje zichzelf is, de huisarts had al zo'n vermoeden dat we weg waren en die belde ook nog even, het valt ook allemaal niet mee als je 89 bent.
Morgen ga we weer even het dorp in en ergens koffie drinken, want dat had ze gemist, hopelijk trekt ze dan weer een beetje bij.
Maar door dit alles heeft pop al 2 benen en kan ik verder gaan met het lijf.

maandag 4 juni 2012

Dit zijn een paar mannenknietjes, die van mij zijn een stuk forser ;-) er werd ook eerst van die mooi rose vloeistof op gedaan, daarna kwam de prik en dat viel ontzettend mee, daarna mocht ik op de hometrainer voor 15 minuten,en mocht ikweer naar huis, de patiënten na mij moesten in bed op een traag apparaat en dat duurde een uur, ik had geluk de eerste te zijn. De pijn is nog niet weg, dat kan nog wel een week of drie aanhouden, het is nog even afwachten.

zondag 3 juni 2012

Het boek kwam voor de vakantie en ik dacht dat ik dan ook wel even zo'n pop zou breien, maar dat viel tegen, ik heb bijna niets gedaan. Gisteren toch maar begonnen, ik heb in Doetinchem het garen gekocht, geen Falk, want dat is daar en hier niet te koop, maar ik heb nu een mooie katoenen met acryl garen en dat breit lekker, alleen aan het strakke breien moest ik erg wennen, mijn duimen doen er zeer van en pas bij de 5e keer was ik tevreden, en zien jullie het eerste been van een meisjespop. Ze krijgt rose haar want dat heeft het spookje uitgezocht, en het haar moet in een staart.
Morgen naar het ziekenhuis voor mijn knieën, ik krijg in iedere knie een soort gel gespoten en moet dan in een soort fiets apparaat voor een uur en dan zou ik weer normaal op moeten kunnen staan en zonder pijn de trap op en af lopen, als dat toch eens waar is. Ik neem denk een huisje mee om te bouwen, tenminste als ik daar iets kan doen en voor alle zekerheid mijn breiwerk, want dat kan overal.

zaterdag 2 juni 2012

We hebben een heerlijke week gehad, hier staat mijn DH de paarden te aaien, die kwamen elke dag een appeltje halen.
Hier wilde het spookje lekker gaan zonnen, maar ja, dit gebeurt er als je aan de verkeerde kant gaat liggen.
Hoe wij het doen weet ik niet, maar tijdens elke vakantie hebben wij een huisdier.
Het spookje ging hier haar papa insmeren en ze genoten er beide van.
Nog een dan, hier ligt ze te lezen en echt te lezen, heerlijk om haar dat te zien doen, want tenslotte zit ze nog maar in groep 2, we zijn dan ook best wel een beetje trots.
En dan denken jullie natuurlijk dat ik heel veel gedaan heb......nee dus.....6 huisjes zijn er gemaakt en ik heb wat steekje achteruit gestoken en wat vooruit.
Woensdag heb ik samen met mijn vriendin de resultaten bekeken van alle steekjes die ik tot dan toe gedaan had en zij wees me op een paar dingen, waardoor de stofjes en de blokken, niet de uitstraling kregen die ze verdiende en ze had helemaal gelijk, nogmaals dank Hermie, want nu zie ik pas hoe het moet.
In Doetinchem liep ik dit boek tegen het lijf en ik kon het niet laten liggen, want tenslotte is het volgend jaar weer Pasen ;-)
Verder ben ik begonnen met het breien van DE POP, ik wilde jullie het boek en het begin laten zien, maar de batterijen zijn leeg, dus dat houden jullie nog tegoed.