donderdag 28 april 2011

Onze schoonzoon heeft een andere auto gekocht, morgen kan hij hem ophalen en hij vond dat hij er een flink stuk mee moest gaan rijden om te weten hoe de wagen loopt en of wij dan ook mee wilde, natuurlijk wilde wij dat, het is een Toyota Landcruiser en daar zit je toch niet elke dag in, we waren dus erg nieuwsgierig naar morgen.
's Middags om 4 uur belde het Spookje op, of omi en opi mee wilde gaan naar Frankrijk, dat wilde wij wel, alleen onze mond viel open toen we hoorde dat we dan wel zaterdagochtend om 4 uur klaar moesten staan voor vertrek :-O we hebben de agenda nagekeken en we hadden geen andere afspraken, we gaan en als kers op de taart gaat Aaron ook nog eens mee, reken maar dat we zullen genieten, het is maar een week, maar we zitten in een geweldig leuk huis, met zwembad, speeltuin en 4000 m2 grond om ons heen en een uitzicht........Azillanet  hier kunnen jullie ons de komende week vinden en ik geniet nu al, alhoewel het morgen wel wat hectisch zal zijn.

Tot over een week.
Weer een rand eraan gezet, ik heb hem nu goed opgemeten en hij wordt 5 blokken breed en 7 blokken lang, dan past hij net mooi op de muur, groter werkt niet, misschien moet hij nog wel een rand kleiner, maar dat zie ik nog wel, van de andere kan ik dan nog wel een klein quiltje maken, of een loper.
Zo komt mijn hulp en straks ga ik weer mijn moeder ophalen voor de boodschappen en is zij de rest van de dag weer hier, ze geniet daar altijd heel erg van.
Gisteren heb ik bij de Casba een relax-fauteuil met haar gekocht en over een week of 10 kan ze daar van gaan genieten, wat zijn die dingen trouwens duur, maar ze was er aan toe en gelukkig kan ze het betalen.

dinsdag 26 april 2011

Gisteren begonnen met de LIB aan elkaar te zetten, hij wordt waarschijnlijk niet zo groot als de echte, want ik weet niet waar ik hem moet hangen, grote kans dat ik er nog een blokje vanaf haal en hem 5 bij 7 blokjes maak, want dan past hij op een muur, ik zie het nog wel.
Gisteren overdag was het weer eens lekker rustig, zij van de overkant zijn na het eierrapen met alle kinderen naar het strand in Katwijk gegaan en alle kinderen waren door het dolle heen, vooral het spookje, want die geniet altijd dubbel.
In de na middag hebben zij van de overkant hier geholpen met de restjes opmaken en ging het spookje hier in bad en wat is er mooier als je 5 bent en je ligt bij omi en opi in bad en krijgt zo nu en dan levensworst, haar dag kon niet meer stuk.
Vandaag hou ik het heel rustig, want je begint toch wel te merken dat je ouder aan het worden bent en je lijf niet meer die veerkracht heeft van vroeger en soms is dat wel jammer.

maandag 25 april 2011

Ik heb niets quilterigs te laten zien, het was hier ook veel te druk, ook bleven er hier 2 kleinkinderen logeren en aan de overkant 1.
Het was vanmorgen paaseieren rapen hier in het park en Jara, Larissa en Dylan deden goed hun best, het was alleen jammer dat sommige ouders het nodig  vonden om hun kinderen 10 minuten eerder te laten beginnen.

Maar we hebben zelf nog wat eitjes over, dus het komt wel goed, ze vonden het in ieder geval allemaal erg leuk.


zaterdag 23 april 2011

Inmiddels zitten er 475 vingerhoedjes aan elkaar, maar het lijkt nog niets op een quilt, het is nog maar een klein lappie, dus we gaan rustig verder.
Gisteren zat de dame van 88 rondom te genieten en morgen doen we het hier nog even dunnetjes over voor haar, want zo groot is haar kamer niet en gisteren was mijn broer, schoonzus, hun dochter met 2 kinderen en wij er en dan is de kamer vol, dus morgen mag ze nog een keer voor feestvarken spelen, dan met mijn kinderen en kleinkinderen en wie er verder nog komen.
Vandaag ga ik mijn soep maken en de salades, verder zie ik het allemaal wel.

vrijdag 22 april 2011

De aanblik van deze foto van het spookje maakt mijn dag al helemaal goed.
Gisteren kwam de jongste DD met deze schoolfoto en dit is voor het eerst dat ik een schoolfoto zie, die zo leuk gemaakt is, geen standbeeld van een kind, maar een op blote voetjes en vrolijke kleuren, dat mogen ze meer doen.
Gisteren lekker zitten prutsen met mijn vingerhoedjes en er weer een stel bij gemaakt, verder boodschappen gedaan met mams en aardig wat ingeslagen, want zondag vieren we mijn DH's verjaardag en dan maak ik een zalige Italiaanse tomatensoep, een hors-d'oeuvre en 2 verschillende brownies, allemaal even lekker, al zeg ik het zelf ;-)
Straks gaan we naar mijn moeder, want die is vandaag 88 geworden en ze gaat voor de 100 en dat zou zomaar kunnen, want het is een echte krasse dame.

donderdag 21 april 2011

nr. 63 Ozark maple leaf
Gisteren de herdenking gehad en toen de bloemenman vertelde dat hij alleen zijn zoon wilde redden, kwam er heel wat naar boven bij mijn jongste DD en mij, wij hebben 17 jaar geleden zoiets meegemaakt in zuid Frankrijk.
Elk jaar gingen wij tijdens onze vakantie in Frankrijk naar dorpsfeesten waar een band speelde die muziek maakten van Queen, geweldig was dat altijd, tot die ene keer en twee jonge Nederlandse meisjes van onze camping, 14 jaar pas, gekleed in doorschijnende kleding, de hoofden van de dorpsjongens op hol brachten, de alcohol vloeide rijkelijk, dus de jongens wilde meer, wij hadden op dat moment niets in de gaten, tot het feest bijna was afgelopen en de zoon van de campingbaas naar ons toe kwam en zei dat we snel weg moesten want er broeide wat, wij met een groep naar de afgesproken plaats, maar voor we daar waren, kwam er een groep jongelui op ons af met messen en die zouden ons wel mores leren, zonder onze mannen te kunnen waarschuwen, zetten wij het op een lopen en konden ons gelukkig verstoppen in de wijnvelden, daar hoorden wij ze de hele tijd in hun auto's heen en weer rijden, schreeuwend, dat ze ons gingen vermoorden, daar heb ik mijn dochters hand gepakt en gezegd dat ik haar niet eerder los zou laten voor we in veiligheid waren.
Ondertussen waren onze mannen de auto's aan het halen en die hoorde van het voorval, bij de vraag waar wij waren, maakte een man het gebaar met zijn hand dat we dood waren, ook die stonden toen doodsangst uit.
Om een lang verhaal kort te maken, we hebben ons zeker een uur heel stil gehouden en zijn toen door de wijnvelden, in het pikkedonker, naar de eerste grotere plaats gelopen en hebben daar de politie gebeld, die bleek in Beziers te zitten en dat was ruim 60 kilometer verderop, toen de mannen gebeld en na uren lopen en angst uitstaan, kwamen we eindelijk onder luid gejuich de camping op, het heeft een hele poos geduurd voor we hier overheen waren en gisteren kwam het gevoel weer in alle hevigheid terug, die angst hoop ik dan ook nooit meer mee te maken.

woensdag 20 april 2011

Het is een vreemde beladen dag vandaag, om 12 uur is de officiële herdenking voor de slachtoffers die gevallen zijn in winkelcentrum de Ridderhof.
Ik heb de vlag halfstok hangen en dat voelt goed, ik ga niet naar de herdenking, want ik ben zondagavond geweest, de dag na de schietpartij en aangezien er nu nog meer pers is en ook veel mensen van buiten Alphen, volg ik het wel in huis voor de tv, ook vind ik het een beetje angstig om tussen zo'n mensenmassa te staan.
Morgen weer een vrolijker logje, maar vanmorgen kan ik dat even niet.

dinsdag 19 april 2011

nr. 62 Old windmill
Weer een blokje voor het boerinnetje gemaakt, ik schiet al lekker op.
Het liefst zou ik ook beginnen met de Zandlopertuin, maar ik moet eerst een top af hebben, voor ik aan een nieuw projekt mag beginnen, of dat zal lukken.....?
Gisteren is het spookje met schoolreisje geweest  naar Space expo en ze vond het geweldig om de ruimte te zien en zoals zij het verwoorden "Er was zoveel ruimte omi" daarna hebben ze heerlijk mogen ravotten op het strand.

maandag 18 april 2011

Gisteren al wat voorbereidingen gedaan voor de Zandlopertuin, niet dat ik er al mee ga beginnen, maar voor mij is meten, tekenen en snijden of knippen een crime, dan merk ik pas weer goed dat mijn rug toch niet meer is, wat hij moet zijn en dat merk ik voorlopig nog wel een paar dagen, maar de middenstukken zijn klaar, ik kwam voor 4 blokken stof tekort, maar ik vond nog wat rozenstof, de roosjes zijn wat kleiner en lichter, maar ze passen er prima bij.
Elke dag brei ik een stukje aan dit
projektje, het wordt leuk en kost bijna niets, ik heb bollen gekocht van 100 gram voor 1 euro.

zondag 17 april 2011

Ik vond deze rap en vond hem zelf erg mooi, zal ook wel zijn omdat het over de schietpartij gaat, want normaal heb ik het niet op rappen.

vrijdag 15 april 2011

Het park staat weer in bloei, ik kon vanuit het raam niet alle bomen erop krijgen, maar het zijn er nog een stuk of vijf meer, ik kan hier elk voorjaar zo van genieten.

Gisteren ook wat puin geruimd en toen kwam ik een klein schilderijtje tegen wat maar lag te liggen, heb het nu maar weer een plekje gegeven, want hij staat er toch wel lief op, wie weet komt de zin in schilderen ook wel weer eens terug.
Straks met de jongste DD naar school want het spookje schijn een dansje te gaan uitvoeren met haar klas en dan kan omi toch niet ontbreken.

donderdag 14 april 2011

Is dit geen geweldig meisje en jullie raden nooit wat ze aan het doen is, wij in het begin ook niet, tot onze kleinzoon tegen haar ging praten en zij heel gedecideerd zei: "Stil, ik ben aan het mediteren" , we schoten allemaal in de lach, maar moesten daar snel mee stoppen, want we kregen een zeer boze blik toegeworpen.
Gisteren met mijn jongste DD naar de Ridderhof geweest en in het midden bloemen neergelegd, dinsdag krioelden het van de verslaggevers en heb ik rechtsom keer gemaakt, maar ook gisteren waren ze er nog, het was abnormaal druk daar.
Toen Ella (van de wolwinkel) mij in het oog kreeg, schoot ze op me af en kreeg ik wel zo'n dikke knuffel van haar, terwijl ik dat bij haar wilde doen, ze had een zee van bloemen staan voor haar winkel, want onze Ella is een heldin, toen de schutter2 mensen had doodgeschoten vlakbij haar winkel en hij even de andere kant op keek, trok zij heel snel het dochtertje van het echtpaar naar binnen, we zijn apetrots op haar.
Margriet (kledingwinkel) is gewoon geliquideerd, zij stond voor een winkel tegenover haar, mensen naar binnen te duwen en ging toen met gespreide armen ervoor staan, de schutter heeft haar, terwijl hij vlak voor haar stond, door het hoofd geschoten, zo moedig en dan zo gedood worden, vreselijk.
We zijn het nog lang niet kwijt en ik ben even gestopt met de krant te lezen, want de tranen zitten hoger dan ik had verwacht.
Vandaag ga ik met mijn mam daar boodschappen doen, want ook zij moet er weer even doorheen.

dinsdag 12 april 2011

nr. 61 Northern lights
Toch weer aan het quilten geslagen, ook al is mijn hoofd er nog niet echt bij.
Onze oudste kleinzoon logeert al vanaf vrijdag hier en dat blijft ook even zo, want hij heeft rust nodig en thuis gaat dat een beetje moeilijk met 2 broertjes en 2 zusjes, hij kan zich moeilijk concentreren en dat gaat ten kosten van zijn schoolprestaties, zijn cijfers moeten omhoog, anders mag hij niet eens een jaar doubleren en hier vindt hij de rust om zijn huiswerk te maken en wij vinden het nog gezellig ook.
Gisteren hebben we met zijn allen aan de overkant gegeten, het spookje vond het geweldig, zij is gek op haar grote neef en wat haar betreft mag hij hier blijven wonen.
Straks net mijn moeder naar AH op de Ridderhof, we moeten er toch een keer aan geloven, ook al is het eng.

maandag 11 april 2011

Wij zijn nog steeds geschokt en verdrietig dat dit hier in ons dorp kon gebeuren.
Het winkelcentrum zou vandaag weer open gaan, maar dat stellen ze nog even uit, ik zie op tegen die eerste keer dat ik er weer naar toe moet, maar vermijden wil ik het ook niet, het is teveel mijn winkelcentrum.
Quilten is even op de achtergrond, maar dat komt wel weer.

zondag 10 april 2011

Slecht geslapen, maar dat is niet zo vreemd natuurlijk, het is ook zo onwerkelijk wat hier is gebeurt.
Wij waren in Purmerend gisteren en hoorde pas om 17.30 uur wat er was, onze oudste dochter belde toen om te vertellen dat ze het allemaal nog deden en ik begreep er natuurlijk niets van, tot ze vertelde wat er allemaal gebeurde in Alphen, we hebben toen gelijk de tv aangezet en met verschrikking naar de beelden gekeken.
Onze eetlust was gelijk voorbij en we zijn  meteen in de auto gestapt en naar huis gereden en dan kom je langs het eerste winkelcentrum en dan zie je overal politie, ambulances enz., zoiets heb ik nog nooit gezien, toen mijn moeder afgezet en niet langs de Ridderhof gereden, want dat hoefde wij niet te zien, maar dichtbij huis ligt de Atlas, ook daar een macht aan politie, brandweer en ambulance, het is dan ook net een verkeerde film waar je in zit.
Wie er allemaal gedood zijn of gewond, weten wij nog niet, maar dat er mensen tussen zitten die wij kennen is wel zeker, wij doen daar zeker 2 keer in de week onze boodschappen, neuzen altijd even bij het Kruidvat, de Wibra, Marskramer enz. en doen de boodschappen daar bij AH, we hoorden op het journaal dat de vrouw van de wolwinkel doodgeschoten was, maar onze zoon had haar nog gezien, hopelijk is dat zo, want wij kennen elkaar erg goed, onze kinderen hebben bij elkaar in de klas gezeten en zij had al vanaf het begin een wolwinkel op de Ridderhof.
Wij hebben gewoon geluk gehad dat we er niet waren, want normaal gaan wij altijd even op zaterdag naar de Ridderhof, want daar is het bij AH niet zo druk als bij de rest en dan ook nog op de tijd dat die schutter er was en dat is toch een rare gedachte.
Onze ex-schoondochter woont boven de Herenhof en mocht niet in haar huis blijven, die heeft met haar vriend bij onze oudste dochter geslapen en de sx-schoonmoeder van onze oudste dochter, woont boven de Atlas, die mocht haar huis oon niet in, maar die konden na 12 uur gelukkig weer naar huis.
Het zal de eerste keer dan ook wel heel bizar zijn om daar de boodschappen te doen, maar ik wil er ook niet voor wegblijven.
Ik wens de nabestaande en de slachtoffers heel veel kracht en sterkte toe, want dit verwerk je niet zo maar even.

zaterdag 9 april 2011

Alles goed hier, maar het moet nog wel even bezinken.
nr. 60 Noon & light

Gisteren in de namiddag ging de telefoon en een redelijke zware stem vroeg "oma mag ik bij jullie in de Herberg" dus liggen er nu 2 mannen in mijn slaapkamer.
Straks gaan wij naar Purmerend en gaat hij naar zijn tante aan de overkant en zal hij geen moment rust meer hebben want het spookje vreet hem op, of hij dan vanavond weer hier slaapt weten wij nog niet, ik zal blij zijn als zijn pubertijd voorbij is, want door zijn ADHD heeft hij het dubbel moeilijk, gelukkig krijgt hij hulp, maar soms is dat niet genoeg.
Fijn weekend allemaal.

vrijdag 8 april 2011

Ik ben even met een ander project gestart, waarvan ik nog niet zoveel kan zeggen, maar dat komt nog wel.
Natuurlijk ook nog wat aan de vingerhoedjes  gedaan, er zitten nu 355 vingerhoedjes in, weinig als je bedenkt dat Supergoof er al duizenden heeft en dat ziet er erg indrukwekkend uit, maar je weet maar nooit waar deze uit zal komen ;-)
Buiten ziet het er weer geweldig uit, een stralend zonnetje en de vogels hebben er ook zin in, vannacht om 2 uur  begonnen ze al, ik ben dan ook op dat gefluit weer zalig in slaap gevallen.
Het spookje kwam gisteren vlak voor het eten ook even binnenvallen, want ze wilde de puzzel nog snel afmaken, tegenwoordig weet ze heel goed waar ze moet zijn en heeft niemand meer nodig om aan te bellen bij ons.

donderdag 7 april 2011

Gisteren naar mijn favoriete winkel geweest, ik moest nog slopen kopen en mijn moeder een matrasbeschermer, op de potten en pannenafdeling kwam ik deze theedoeken tegen, ik had ze al gezien bij andere op het blog, maar in het echt zijn ze nog leuker, er zit maar één nadeel aan, ze laten zich niet makkelijk gladstrijken na een wasbeurt, maar verder zijn ze perfect met die lieve kruissteekjes, mijn moeder was zo lief om ze mij cadeau te doen.
Bij thuiskomst vond ik 2 zachte enveloppen in de brievenbus, 1 van de stoffenclub en 1 met een grote rozenlap, beide van haar de rozenlap ga ik gebruiken voor de zandlopertuin en de andere stofjes zijn weer voor mijn boerrinetjesquilt.
Verder weinig quilterigs gedaan, ik was te moe en te warm om nog maar een steek te doen en 's avonds zat ik aan de buis gekluisterd om naar mijn favoriete serie te kijken Midsomer murders.

woensdag 6 april 2011

nr. 59 Night & day

Gisteren weer een blokje voor het boerinnetje gemaakt en het is weer goed gelukt.
Het spookje had gisteren weer zwemles en het was kijkdag, dus daar zat omi zich helemaal kapot te zweten in het veel te warme zwembad, maar leuk was het, de meeste kindjes genoten van de les en er was er maar 1 die de hele tijd aan het huilen was, tot de mama weg ging toen was het snel over en genoot ook hij.
Het spookje is een echte waterrat en ze mag binnenkort een groepje opschuiven, want ze kon al zo goed drijven zonder bandjes, we waren apetrots op haar.

dinsdag 5 april 2011

Free Hugs in Sondrio, Italy



Gisteren stond dit bij Berthi op haar weblog en ik vond de combinatie van dit filmpje met de muziek echt ontroerend, vandaar dat ik jullie ook mee laat genieten.

Ik was al om 4 uur wakker en kon niet meer in slaap komen en waarom...........geen idee, vanavond maar vroeg naar bed.

Gisteren nog maar een stapeltje gemaakt, nu kan ik tenminste nog even voort.

En toen ook maar gelijk weer een rijtje eraan gezet.






maandag 4 april 2011

Het spookje bij de tandarts, totaal geen angst en gezellig aan de babbel, wat een verschil toen ik klein was.
Dit blijft voor mij altijd de vervelendste klus van het quilten, tekenen en knippen, maar ik krijg ze met dat mooie doorschijnende liniaaltje wel mooi gelijk geknipt en dat is wel weer makkelijker met aan elkaar zetten, het is een cadeautje van mijn vriendin en het werkt lekker, gewoon langs het lijntje en je hebt een perfecte 1/2 centimeter en je hoeft daarna ook niets meer af te knippen, gewoon de stofjes op elkaar en gaan.

zondag 3 april 2011

nr. 58 Mothers dream

Gisteren een geweldige dag gehad, het spookje belde al vroeg om te vragen of omi en opi mee wilde naar Gelderland, omi wilde wel, maar opi hield zich nog een dag rustig.
We zijn toen naar de \michelenberg gereden, waar wij koffie gingen drinken en het spookje zich heerlijk vermaakte op het springkussen.
Daarna zijn we naar de pannekoekenboerderij gereden in Hoenderlo een echte aanrader en we hebben daar heerlijk gegeten.
Toen was het tijd voor iets cultureels en gingen we naar een kasteeltje in Rozendaal, daar hebben we een rondleiding gedaan door de tuin, dit is ook een aanrader, ook voor kleine kinderen, want er komt veel water bij kijken en het spookje heeft genoten.
Als afsluiting gingen we in het theehuis daar een kopje thee drinken en voor het spookje ranja met een plakje cake versieren, we hadden geen kind aan haar.


Ook op seksueel gebied viel er heel wat te leren, want de padden (en het waren er veel) die lusten er wel pap van.

zaterdag 2 april 2011

nr. 57 Morning

Met DH gaat het gelukkig weer wat beter, hij heeft nog wel pijn, maar het is nu dragelijk en het klopt niet meer,  hopelijk gaat de botopbouw ook snel, ik zal hem maar wat extra calcium geven.

Gisteren heerlijk gepatched en de Quiltmania op mijn gemak zitten lezen en natuurlijk helemaal flieft op de zandlopertuin, ik heb de bloemenstof al besteld en hoe kan het ook anders, het wordt bij mij een rozentuin.
Onze oudste kleinzoon zit gelukkig weer helemaal goed in zijn vel, het is ook wat als je bijna 16 bent, als ik nu met hem praat, schiet ik bijna in de lach, want hij heeft een behoorlijke zware stem gekregen, nog even dan komt hij hier naartoe scheuren op een brommertje, wat gaat de tijd toch snel.
Afgelopen week heb ik ook mijn kamertje verandert en ik kan nu ook niet meer zo naar buiten kijken, het licht is te fel voor mijn ogen, we hebben geen jaloezieën meer en ik heb natuurlijk maar een goed oog en dat wil ik graag zo houden, ik mis mijn huurders wel, want ik zit nu met mijn rug naar ze toe, hopelijk kan ik hun kinderen straks nog wel zien uitvliegen.

vrijdag 1 april 2011

nr, 56 Maple leaf
Gisteren was het voor mijn DH niet zo'n leuke dag, hij zou 2 implantaten krijgen, maar bij het boren in zijn kaak vonden ze een grote ciste, er is een gedeelte van zijn kaak helemaal weggehakt en schoon geboord, daar hebben ze in de lege ruimte een soort korrels gedaan voor nieuwe botopbouw, hij kreeg maar liefst 12 hechtingen, hij kwam net even zijn bed uit met een van pijn verwrongen gezicht, hij ligt er nu weer in met een handvol pijnstillers, hopelijk knapt hij daar wat van op.
De implantaten worden nu over 6 maanden pas geplaatst. als de botopbouw gelukt is.
Gisteren bracht de post dit pakketje en ik was er erg blij mee, het is de nieuwe bom van haar
ik ga er op mijn gemak de stofjes bij zoeken en reken maar dat hij met de kerst klaar is, zeker de top.