maandag 28 februari 2011

Ik werd vanmorgen wakker gemaakt door een Donut, waarvan ik vergeten was dat hij hier zou komen, even later kwam het Spookje onverwachts, nog lekker in pyama want ze is nog steeds wat grieperig, maar mama is luizenmoeder die moest nog even naar school en dan is het natuurlijk erg makkelijk als je moeder zo dichtbij woont.
nr. 36 Flower garden path
Hij lijkt misschien niet netjes, maar alle puntjes zitten goed, dus op naar blokje 37.
Binnenkort toch maar weer eens op zoek naar stof voor de sashings van de LIB, anders blijft hij liggen en dat is niet de bedoeling.

zaterdag 26 februari 2011

Ze is weer thuis en heeft met moeite afscheid kunnen nemen van Bolo de beer en het duurt volgens haar weer jaren voor ze hem ziet.
Ze viel met haar neus in de boter, want Dylan, Aaron en Donut waren hier en die kregen dan ook een warm welkom en ze vond het maar niks dat die weer naar huis gingen, maar ze mocht van mij kiezen wat er gegeten ging worden en dat werd dus macaroni met een bad en chocoladetoetje toe.

nr. 35 Flower basket
nr. 36 Ligt klaar om aan elkaar gezet te worden, maar dat lukt gisteren niet, Donut wenste alleen maar op mijn borst te slapen, met zijn koppie in mijn nek en dat naait toch niet zo makkelijk, hij kan snurken als een bootwerker en is een goeie concurent vaar mijn DH ;-))
Straks komen mijn DB en DSIL en zie ik wel of er nog wat gequilt gaat worden

vrijdag 25 februari 2011

nr. 34 Flock

Als ik is zit te bladeren in mijn boerinnetjes boek, dan komen er zulke leuke en mooie blokjes voorbij, dat ik bijna niet kan wachten om ze te maken, maar ik blijf rustig....ahum....en werk ze gewoon volgens de volgorde af ;-)
Straks komen de jongste en oudste kleinzoon, inclusief Donut even buurten en met een beetje geluk is het Spookje dan ook weer thuis en dat zou voor de jongste kleinzoon geweldig zijn, want die twee zijn 4 handen op een buik.
Vanmiddag, samen met DH naar de pedicure, hebben wij voor het weekend heerlijke zachte voetjes.

donderdag 24 februari 2011

nr. 33 Farmer's puzzle
Het schiet lekker op zo, ik heb nu toch al een behoorlijk stapeltje gemaakt, maar voorlopig ben ik nog niet klaar en ga ik rustig verder.
Morgen komt het spookje weer thuis, ik begin haar nu toch wel te missen, het is ook zo'n heerlijke kwebbelkont.
Zo komt mijn hulp en we hebben er een uur bijgekregen en dat is toch wel fijn, want 2 uur is net niks en gelukkig zagen ze dat bij het WMO ook in.
Straks mams ophalen voor de wekelijkse boodschappen en de bruine bonensoep uit de vriezer halen, dan maak ik er een makkelijk kookdagje van en kan ik weer een blokje maken.

woensdag 23 februari 2011

Gisteren mocht het pupje van onze oudste DD even hier blijven, want zij moest met haar oudste DS naar medicijncontrole en hij logeert gezellig hier en dan als kers op de taart het pupje er even bij vonden wij natuurlijk niet erg.
Onze Saar vond er niets aan die had zich gelijk verstopt in de slaapkamer, maar dat doet ze ook bij vreemde mensen, we weten niet beter, ondertussen volgde Donut ( what's in a name) mij overal en als ik ging zitten moest hij bij mij op schoot, wassen hoef ik mij weken niet, want er is ondertussen een hele laag dode huid van af ;-)

nr. 32 Farmer's daughter
Gisteren nog even tijd gehad voor een blokje, de rest van mijn quilts liggen stil vanwege het gebrek aan sashingstof, even door sparen.
Vandaag gaat onze puber weer naar huis en wordt het hier weer rustig, misschien hou ik zelfs wat tijd over.

dinsdag 22 februari 2011

Maakt niet uit welk lapje er ligt, zolang het maar bij mij is ;-)

Er zitten weer een paar randjes aan de vingerhoedjesquilt hij is nog erg klein en het zijn er toch al 200 en hoe groot hij gaat worden weet ik nog steeds niet, waarschijnlijk tot ik het zat ben.
Straks weer even naar mams en verder zal het weer een rommelig dag worden, ik begin die aardig zat te worden, hopelijk is het de laatste.

maandag 21 februari 2011

Heerlijk op vakantie en ze vermaken zich prima.
Deze moet nog groter worden, maar dan met andere stof, want ik heb niet genoeg om er nog meer blokken van te maken, op de markt maar eens neuzen voor streepjes en stippels in die kleuren, dan gaat het toch een fleurig geheel vormen en heeft het spookje een leuke quilt voor op bed.
Gisteren ook weer wat aan mijn vingerhoedjes gedaan, maar die laat ik morgen zien, straks even bij de oudste dochter aanwippen, want die hebben gisteren een Frans bulletje opgehaald.

zondag 20 februari 2011

Gewoon even voor de lol, weer eens wat anders en achter de naaimachine, ik ben er met nog een bezig, maar die is nog niet klaar, hij wordt ook leuk, maar met de machine blijft niet mijn ding.
Vandaag even aan de overkant de rails met kaarsvet in smeren, want de gordijnen lopen voor geen meter, heb ik mijn goede daad ook weer gedaan.
Verder rustig aan en lekker op mijn gemak wat aan modderen, morgen weer met moeders op stap.

zaterdag 19 februari 2011

nr. 31 Evening star

Ik vind sterren over het algemeen wel mooi, maar deze ster met die roosjes is wel erg mooi.
Op haar knietjes, in pyama, zit het spookje heerlijk te spelen met oma's knopendoos en elke knoop krijgt een ziel, ze kan er uren zoet mee zijn. Daarna is ze lekker in bad geweest en kwam haar mama haar weer ophalen, want ze gingen op vakantie, dus nu zit dat lekkere ding in Hoenderloo en mag ze dagelijks genieten van Bolo de beer.
Verder heb ik gisteren weinig gedaan, want het was voor de verandering rommelig druk, we lagen gisteren dan ook heel vroeg in bed. 

vrijdag 18 februari 2011

Gisteren kreeg ik van haar deze lieve award en ik mag hem ook weer weggeven aan leuke lieve weblogsters en dat vind ik heel moeilijk, ik heb dan ook besloten om hem aan jullie allemaal te geven.
Ook staat er bij haar een you tube filmpje met o.a. dit blok, ik heb hem gisteravond gelijk zitten maken, niet zo netjes, maar gewoon om even een idee te krijgen.
Rest mij alleen nog een blok neer te zetten van mijn boerinnetje.

nr. 30 End of day

Nu ga ik mezelf snel onder de douche slingeren, want het spookje komt zo, ze gaan op vakantie en dan kan haar mama alles even aan kant maken zonder deze gezellige rommelkont.

donderdag 17 februari 2011

nr. 29 Economy
Dit blokje was zo klaar en dat is het volgende blokje ook bijna.
Gisteren weer nieuwe blokjes zitten plastificeren en Saar vond dat maar vreemd, ze kwam heel voorzichtig steeds dichterbij, pootje voor pootje,

tot ze bijna met haar neusje tegen het blad aan zat, ik pakte het eruit en floep weg was ze, want je weet maar nooit, zo'n blad kan ineens tot leven komen en jou aanvallen.
Gisteren met mijn jongste DD naar de Rijneke boulevard geweest en daar heeft ze een schitterende klamboe gekocht bij de Trendhopper en zich daarna helemaal uitgeleefd bij de Xenos en het bed van het spookje is nu helemaal af en de jongedame wilde er niet meer uit, zo mooi vond ze het.


woensdag 16 februari 2011

nr. 28 Duck and ducklings

Hierna komen 2 heel simpele blokjes, maar met de juiste stofjes ook weer mooi denk ik.
Gisteren met mijn moeder een nieuw matras gekocht, die kan er weer 10 tot 15 jaar tegen, dan is ze rond de 100 en dan mag het weer ;-))
Het ziet er weer heerlijk uit buiten, een stralend zonnetje, wat wil een mens nog meer op de vroege ochtend.
Het wordt weer een rommelige dag, maar er is nog tijd over voor een blokje en dat is fijn.

dinsdag 15 februari 2011

nr. 27 Darting birds
Ik zit weer lekker in het ritme, er is weer een blokje af, ik heb hem van stofjes gemaakt die ik heb gekocht op de Expo.
Gisteren niet veel gedaan, alleen met DH een broek gekocht bij C&A en daarna een stuk gelopen samen, hoe het komt weet ik niet, maar we zijn na al die jaren nog steeds niet uitgepraat.
Vandaag wordt het rommelig, maar als ik naar buiten kijk is dat niet zo erg, want er schijnt een klein zonnetje en daar kan je alleen maar vrolijk van worden.

maandag 14 februari 2011

nr. 26 Cut glass dishHij lijkt hier en daar een beetje scheef, maar in het echt is hij zo recht als ik weet niet wat.
Gisteren hebben de hele dag het spookje gehad en wat is het toch een gezelligheids diertje, ze heeft wel een half uur (echt niet overdreven) onze Saar toegezongen, want misschien mocht ze haar dan wel aaien, maar hoe lief ze ook het zelfgemaakte liedje over Saar zong, ze mocht haar niet aaien, als ze op gepaste afstand bleef, dan liet Saar haar dichtbij komen, maar meer ook niet.
Daarna werd er een lied opgedragen aan haar zgn broertje en dat ging als volgt :
We hebben thuis een babietje met hele roze handjes\
Als hij zijn mondje open doet dan zie je nog geen tandjes
Nu zou ik heel graag willen weten
Hoe hij een boterham kan eten

Half 7 kregen we een telefoontje van de overkant met de mededeling dat haar bed in elkaar zat en dat ze mocht komen kijken, ze vond het geweldig, want nu was ze echt groot.

zondag 13 februari 2011

Gisteren naar Vijfhuizen geweest en genoten van wat het allemaal te bieden had en vooral de quilts van haar bewondert, wat zijn ze mooi in het echt. Ook de andere quilts die er hingen zaten mooie tussen, alleen de artquilts kunnen mij niet bekoren, maar dat heeft met mijn smaak te maken, die is gewoon, gewoon ;-)
Ik heb niet zo gek veel gekocht, de kleine stofpakketjes waren een aanbieding, de stiften had ik nodig, want de mijne waren allemaal leeg, alleen de rode stofjes heb ik gekocht voor de heb en daar zullen nog wel meer rode bijkomen.
Deze dame moest het ook nog goedkeuren, want vrouwtje was de hele dag weggeweest en dan moet ze wel weten waarom.

Nog snel een cupcakeje gemaakt voor de oudste kleinzoon, hij vond ze geweldig en heeft zelf de kleur uitgekozen en kwam hem ook nog ophalen met het spookje gisteravond, die had weer heel wat te vertellen, want ze hadden een bed voor haar gekocht bij Ikea en op de vraag wat voor een, keek ze me aan "nou gewoon, een grote mensenbed en met een la voor een logé" apetrots was ze, dat wordt weer een nieuwe quilt.

zaterdag 12 februari 2011

Gisteren alleen 2 cupcakejes gemaakt en verder 's morgens met de jongste DD op beddenjacht voor het spookje en 's middags met mijn moeder lijstjes gekocht voor haar achterkleinkinderen en dan is zo'n dag om voor je er erg in hebt.
7 Uur belde onze oudste kleinzoon of hij mocht logeren, dat mocht maar we moesten wel vroeg weg voor de beurs in Vijfhuizen, dat gaf niet want dan ging hij naar de overkant om met zijn nichtje te spelen, hij ligt nu nog, net als zijn opa heerlijk te slapen, ik duik dus zo de badkamer in, voor het manvolk hem overneemt ;-)

vrijdag 11 februari 2011

Gisteravond kwam ze weer binnen draven met de mededeling dat ze hier in bad ging, ze heeft er lekker zo'n 25 minuten liggen weken en daarna lekker pyama aan en bij opa op schoot weer opwarmen en als klap op de vuurpijl haar lievelingssnack, buggles met smeerkaas en alletwee zitten ze heerlijk te genieten.
Geen foto's van een blokje, ik ben druk bezig met een en ik ben ook aan huis nr. 3 bezig, het huis staat, de voordeur zit er al in, nu de ramen en de tuin nog.
Morgen gezellig naar Vijfhuizen, met man, schoonzus en broer en dan alle quilts van Ingrid bekijken, dat is al een feestje op zich, daarna neuzen bij de verschillende kramen en oude en nieuwe quiltvriendinnen ontmoeten.

donderdag 10 februari 2011

nr. 25 Cups and sources
Ziezo, weer een blokje af van de Farmers wife, ongemerkt heb ik er toch alweer aardig wat gedaan en hoef ik er nog maar 86 te doen ;-)
Gisteren kreeg ik van iemand een link door met alle templates per blok en dat is een stuk makkelijker, want nu moet ik template voor template uitprinten en nu heb ik ze per blok bijelkaar en gemak dient de mens en je gebruikt minder papier ook.
Zo komt mijn hulp en straks mijn moeder ophalen en doen we samen de wekelijkse boodschappen, daarna even naar de Kwantum voor nog een stel In-betweens, DS heeft dan in de tussentijd de rails opgehangen en dan zitten we er weer netjes bij.

woensdag 9 februari 2011

Al met al een rommelig dagje en had ik geen tijd om een blokje te maken, maar alleen een rijtje vingerhoedjes.
De cardioloog was zeer tevreden, het hartfilmpje was goed, hij hoorde verder niets bijzonders, ik had een bloeddruk van 120/80, wat wil je als bijna 65 plusser nog meer ;-)
Het spookje was trouwens van de week ook weer gezellig bezig, ze kwam binnen hollen en vroeg gelijk naar de knopendoos, toen ze die had haalde ze er allemaal dezelfde knopen uit en toen ze al die knopen op tafel had liggen zei ze "Kijk eens oma, zo blij ben ik" er lagen zo'n 20 dezelfde knopen op tafel met een soort lach, het is en blijft een lekker ding.
Vandaag ga ik met mijn moeder het dorp in en morgen komt ze weer gezellig een dag hier naar toe.

dinsdag 8 februari 2011

nr. 24 Coutry path
Weer een blokje van het boerinnetje, het gaat echt lekker, maar de roosjes zijn ook zo lief en leuk om mee te werken, ik ben er een beetje aan verslaafd.

Gisteravond ook nog een rijtje gemaakt met vingerhoedjes, als tussendoortje gaan ze echt lekker.
Straks weer voor mijn jaarlijkse APK naar de cardioloog in Woerden en verder doen we het lekker rustig vandaag.

maandag 7 februari 2011

En zo is hij geworden mijn Valentijntje, ik ga bovenop ringen eraan zetten en dan kan hij in de nieuwe kamer van het spookje, haar mama heeft al wat Matroehska's gekocht bij Leen Bakker, maar nog niet veel voor aan de muur en het spookje is altijd een heel dankbaar kind om wat aan te geven, want je wordt bijna doodgeknuffeld door haar ;-)

Daarna nog 19 vingerhoedjes eraan gezet en een heel stel geknipt, voorlopig hoef ik mij dus weer niet te vervelen.

Voor vandaag staat nr. 24 van het boerinnetje op mijn programma en het is er echt weer voor, want zo gezellig ziet het er buiten nog niet uit.



zondag 6 februari 2011

Gisteren lag de envelop van haar in de bus en kon ik weer heerlijk even aaien, want ze hebben allemaal een hele hoge aaibaarheidsfactor.

Toen aan de slag met een project waarvan ik al een hele tijd beweer, dat ik er voorlopig niet aan zou beginnen, maar zij laat telkens weer mooie foto's op haar weblog zien, ik kon er geen weerstand aan bieden, hoe groot het gaat worden weet ik niet, want de stukjes zijn behoorlijk klein, maar zeg nou zelf, wel erg mooi.
Deze schiet ook al lekker op, er moet nog een borduurtje op en dan kan gij gesandwiched worden, het patroon van het Valentijnquiltje, kunnen jullie hier vinden.

zaterdag 5 februari 2011

nr. 23 Country farm
Zo'n makkelijk blokje en ik heb het wel 5 keer uit moeten halen omdat ik het gewoon verkeerd in elkaar zat te zetten, over ezel gesproken ;-)) maar het zit nu goed, kan nog wel een strijkboutje hebben, maar dat komt wel.
Dit rommeltje moet een klein Valentijnprojektje worden, maar dat laat ik wel zien als het af is.
En gisteren zei mijn DH ineens, ik ga die ene muur schilderen en een stukje om de hoek, er staat nog een emmer ROOD en die past er mooi bij :-O ik schrok me een hoedje, maar hij heeft het gedaan en ik moet zeggen, lelijk is het niet, maar je moet er wel aan wennen.




donderdag 3 februari 2011

Staan ze niet leuk, je zou er bijna in happen, ik was ze weer bijna kwijt toen het spookje kwam, die heeft er voor ze in bad ging lekker mee zitten spelen.
Ik heb ook nog een Nosegay blok afgemaakt en vandaag begin ik maar weer aan een boerderinnetje, want die liggen weer heel hard te roepen en veel tijd om een groot blok te maken heb ik toch niet, want de boodschappen met moeders wachten en mijn hulp komt.
Fijne dag allemaal!

woensdag 2 februari 2011

Wat kan het leven toch mooi zijn, of zoals het spookje zo mooi kan zeggen, ik voel allemaal gelukkigheidjes in mijn buik.
Wij hebben een leven van voor het faillissement en dat was er een van en en, na het faillissement is het of of, daarom kwamen die vrijkaartjes voor de Expo zo mooi uit, want mijn lief wilde al mee en nu kan het, maar een dag later kwamen we er ook achter dat we op ons gekregen postcodeloterijlot een prijs hadden gewonnen, we krijgen 3 maanden de Linda en opa kan met onze oudste kleinzoon naar Gooise vrouwen, niet dat opa die zo geweldig vindt, maar Aaron des te meer en gisteren ging ik met mijn jongste het spookje uit school halen en ik had haar nog niet gezien, toen ik vanaf het schoolplein hoorde juichen, OMA...mijn allerliefste oma is er en even later werd ik omarmd door het lekkere ding, wat heeft een mens hierna nog meer nodig, dat zijn toch alleen maar gelukkigheidjes :-D
Dus nog maar een cup cake gemaakt, nu mokka met chocola, heerlijk!!!

En prik ik ook nog steeds een steekje in een theedoek.


dinsdag 1 februari 2011

Gisteren was het een rommelige dag en ben ik niet veel aan patchen toegekomen, maar ik heb wel 2 verrukkullukke cup cakes gemaakt, nadeel is, ben ze alletwee alweer kwijt, vandaag wordt het net zo rommelig als gisteren, tussendoor dan maar weer aan de cup cake.
Zij heeft er een tutorial van gemaakt en hij is makkelijk te maken.
Er gebeurde gisteren trouwens ook nog iets leuks, ik kreeg 2 kaartjes aangeboden voor de Expo, mijn DH riep gelijk, gezellig kan ik ook mee, wat heerlijk dat er nog van die lieve mensen bestaan.