dinsdag 30 november 2010

De laatste Sint harten zijn af en de meiden zijn er zeker blij mee straks en kunnen hun kamer opleuken.
Ik heb ook nog gewerkt aan de LIB en een babymutsje, maar die komen later aan de beurt, niet alles tegelijk.
De bouw ligt even stil, maar daar ga ik van de week ook weer mee door.
Vanmiddag mag ik mijn nieuwe laarsjes ophalen bij de orthopeed, ben zeer benieuwt, als ze net zo zijn als mijn schoenen dan loop ik nog net niet voor gek, maar wel lekker en daar gaat het om.
Er is inmiddels een aardig laagje sneeuw gevallen hier, het is geweldig voor de kinderen en het ziet er hier dan ook schitterend uit, zelf ben ik niet zo van de sneeuw, ik kijk nu al uit naar het voorjaar.

maandag 29 november 2010

De bouw ligt even stil, want er moeten nog harten gemaakt worden, want Sinterklaas staat al te trappelen en de kleindochters wachten op een hart, ik heb er inmiddels 2 helemaal af en 3 wachten er nog op de finishing touch, ik schiet dus al lekker op.
Buiten ziet het er grauw, grijs en koud uit, echt weer om maar even naar de tandarts te gaan en daarna weer snel naar binnen, dit soort weer is niets voor mij.

zondag 28 november 2010

Deze quilt van Ted Storm, mocht ik gisteren in het echt bewonderen, er zijn gewoon geen woorden voor zo mooi als deze gemaakt is, je zou er bijna een minderwaardigheid complex van krijgen, hij is ook zo mooi gemaakt en met steekjes doorgequilt waarvan ik alleen maar kan dromen.
Verder was de tentoonstelling klein, maar er waren hele leuke quilts te bewonderen, het leukst was de ontmoeting met een paar medebloggers, Joke , Lida en Anita , jammer genoeg had ik wat minder tijd voor een langere kennismaking, maar dat komt nog wel een keer.
Gisteren dus niet in de bouw bezig geweest, maar dat komt vandaag wel weer.

zaterdag 27 november 2010

Gisteren nog flink aan het klussen geweest, ik kan nu tenminste via de deur naar binnen, ik heb er voor mezelf toch maar een brievenbus in gemaakt en een klein spiekraampje, want je kan iedereen toch niet zomaar binnenlaten. De tulpen zijn ondanks het koude weer toch nog snel opgekomen en ze staan er fris en fruitig bij, als jullie goed kijken zie je dat ook de plant in het raam op punt  staat om te gaan bloeien, dat kon dit weekend wel eens gebeuren en de blaadjes aan de stengel beginnen zich ook langzaam  te ontvouwen, het valt ook allemaal niet mee in deze kou.
Vanmiddag ga ik samen met DSIL naar een quilttentoonstelling hier in Alphen, het is georganiseerd door de eigenaresse van In de Emma, die viert haar 10jarig bestaan en daar ontmoet ik Joke uit Zweden weer eens, plus nog wat onbekende dames, we hebben er zin in, vooral ook omdat "Spring of desire" van Ted Storm te bewonderen is.

vrijdag 26 november 2010

Het schiet al lekker op met de bouw van het huis, gisteren de ramen er in gezet en zoals jullie zien heeft het flink gevroren vannacht, want de bloemen staan op de ramen, ook nog wat in de tuin gewerkt en er schoot spontaan een tulp omhoog, kijken of dat vandaag weer lukt.

donderdag 25 november 2010

Ik zal elke dag even een update geven van de vorderingen.
Zoals jullie zien ben ik gisteren weer even doorgegaan met de tuin, want als je de weerberichten mag geloven, krijgen we sneeuw en vorst en dan krijg je geen spade meer in de grond en de stengels zijn toch al een hele klus om ze goed in de tuin te krijgen, de rest is een eitje.
Gisteren had dit spookje de keus tussen Gamma en opa en oma, die keus was snel gemaakt en hier zit ze, half uitgekleed zoals gewoonlijk, met kaas en worst op een schoteltje en haar favoriete programma en op de babyquilt, want die moest er ook bij.

woensdag 24 november 2010

Gisteren druk geweest met bouwen, muren gemetseld, begin van de tuin aanleg en gezorgd dat het waterdicht is en dat is gelukt.
Ik ben vergeten de vlag op het dak te zetten en het pannebier te geven, maar voor dat laatste is het toch te vroeg.

Zo moet het worden, ik ben er nog wel even zoet mee, want er moet ook nog ruim 2 meter baisband gemaakt worden, maar als het blok klaar is, heb ik weer een mooi huis.


dinsdag 23 november 2010

De baby mag komen, want zijn quiltje is af en het is door de commissie goedgekeurd, want zij gaat daar over
Ik ga hem zo in de wasmachine doen en dan hopen we dat hij er weer goed uitkomt.
Het spookje heeft gisteravond haar schoen mogen zetten op school, de kinderen mochten allemaal in pyama naar school komen, daar werd in de grote zaal naar het journaal van Sinterklaas gekeken, met warme chocolademelk, daarna mochten ze in hun eigen klas de schoentjes zetten en moest er nog even flink gezongen worden. 

maandag 22 november 2010

Alweer maandag, wat vliegen de dagen toch voorbij en ik heb dan ook niets quilterigs te laten zien.
Maar wel een leuke foto van een balletspookje, ze hadden vrijdag een open les en wat een leuk gezicht is het toch, al die kleine meisjes heel serieus, op een na, aan het dansen in hun lieve rose pakjes.
En hier hebben we Dylan op de schouders van oom Bastiaan, het spookje zat bij mama op de schouders en wat hebben die twee genoten.

En ook als je 15 bent en je broertje en nichtje geschminkt zijn, dan doe je gewoon mee, het spookje en Dylan vonden het geweldig.


zondag 21 november 2010

Gisteren gezellig de verjaardag gevierd van Roy, hij werd 12 en dat is alweer een hele leeftijd, nog even en er gaat weer een kleinkind naar de middelbare school.
Gisteren ook de laatste hand gelegd aan het prematuurmutsje, het is deze baby iets te groot, dan is het goed voor een prematuurtje.
Vandaag verder met de babyquilt, want de tijd nadert snel en voor je het weet is hij geboren en dan kan je hem toch niet laten wachten op zijn quiltje.


zaterdag 20 november 2010

Gisteren weer eens aan mijn LIB gewerkt en een half mutsje, vandaag de andere helft.
Ik had veel meer kunnen doen, maar de kinderen roken volgens mij dat moeders een weeshuispan bruine bonensoep had gemaakt, want ineens zat ik met alle drie mijn kinderen, 2 kleinkinderen en 2 van de samengestelde gezinnen kleinkinderen,  de soep kwam goed uit en de pan is inmiddels half leeg, morgen of vandaag de andere helft en dan zullen er wel weer kinderen en kleinkinderen binnenstromen.

vrijdag 19 november 2010

Ik zag al op verschillende blogs voorbij komen en dacht de hele tijd, dat ik toch ook eens moest beginnen, gisteravond heb ik er dan eindelijk een gemaakt en er staat alweer een nieuwe op stapel, ze zijn zo klaar en het is nog leuk werk ook.

Dit is de URL voor het geval er meer mensen de kriebels krijgen en zo'n mutsje willen breien, er liggen straks heel wat Indiase babietjes met een hollands mutsje op.

donderdag 18 november 2010

Gisteren weer aan mijn lap gewerkt en net zoveel vooruit als achteruit, want wat is het priegelen over 1 draadje borduren, je moet ook helemaal alleen zitten, want je gaat zo de fout in, maar hij hoeft dit jaar ook niet af, met elke week een stukje kom ik er ook.
Zo komt mijn hulp en straks weer even met mam de hort op, verder wordt het een lekkere rustige dag......denk ik.

woensdag 17 november 2010

Gisteren weer eens een bloem gemaakt, eentje maar want het was weer eens zo'n dag met vanalles en nog wat, maar een is meer dan geen.....toch?
's Morgens even met mijn moeder naar het dorp geweest en boodschappen met haar gedaan, ze geniet daar altijd van en ik ook trouwens, tenslotte heb ik haar nog.
's Middags met het spookje en haar moeder naar de dokter geweest vanwege haar waterwratjes die maar niet weg willen gaan, nu moet ze er een paar keer per dag zinkolie op doen en dat in laten drogen, dan moet het na een paar dagen weg zijn, zo niet dan moet ze het nog een keer doen.
Daarna zijn we nog even naar Groenrijk gegaan, want wat zijn die tuincentra's gezellig in deze tijd van het jaar, we hebben er gezellig een beker warme chocomel gedronken en ik heb daar een hele leuke lantaarn gekocht met schattige zilverkleurige waxinehoudertjes erin.
Hij staat te pronken boven de sfeerhaard, gezellig!!!

dinsdag 16 november 2010

Een klein affootje, hij is bestemd voor de nieuwe vriendin van onze DS, hij vond hem prachtig en zij krijgt hem morgen en dan maar hopen dat ze het leuk vind, denk het wel, want ze houdt wel van dit soort dingen.
Verder nog en paar steekjes aan mijn lap gedaan, maar even niet goed opgelet, dat wordt weer een stukje achteruit borduren, maar daar had ik gisteravond geen zin meer in, je krijgt ook amper een naald onder de piepkleine kruisjes.

maandag 15 november 2010

Ik zie zo nu en dan schaartjes voorbij komen, nu ben ik er zelf ook dol op en de mijne mochten daarom niet ontbreken, met natuurlijk links bovenaan het schaartje van ons aller spookje. Ik gebruik de zwarte het meest, die is lekker scherp en knipt geweldig, alhoewel ik de chinese schaartjes ook regelmatig in mijn handen heb, erg snel groeit mijn verzameling niet, maar dat geeft niet, ik ben hier al blij mee.
Ze liggen te pronken op een projectje, maar dat kan ik jullie nog niet laten zien.

zondag 14 november 2010

Dit hebben wij gisteravond gegeten bij onze DS en zijn surinaamse vriendin, het was zalig en van ons mag ze het vaker doen.
Wij hadden wel eens roti gegeten en toen vond ik het niet zo lekker, maar klaargemaakt door een echte surinaamse smaakte het toch heel anders, zelfs mijn DH vond het lekker en dat is een zeer moeilijke eter en dan druk ik het nog heel zacht uit.

zaterdag 13 november 2010

Ik kon het niet laten, maar heb toch alvast een begin gemaakt van een tweede lap van Marie Suarez, want wat zijn haar ontwerpen toch mooi, met deze lap heb ik al bijna net zoveel achteruit geborduurd als vooruit, want het tellen viel niet mee, deze lap moet je voornamelijk met een draad over een draad borduren, dus voor hij af is.........
Zo moet hij worden, het is een kantkloslapje en je borduurt allemaal randjes van kant en het gereedschap, ik viel als een blok voor dit patroon.
Vandaag ga ik me weer op wat quilterigs storten, want er ligt genoeg op mij te wachten en het weer is er goed voor.

donderdag 11 november 2010

Hij is af, nu mag ik er een mooie lijst bij gaan zoeken en een mooi plaatsje om te hangen.
Nu moet ik toch nodig weer eens wat quilterigs gaan doen, want dat is er bij ingeschoten, maar ik mag ook een paar steekjes gaan borduren van de andere Marie Suarez die ik heb liggen, gelukkig krijgen we storm en regen ;-)
Even een update van Krina, ze is van maandag tot vrijdag in Leiden om te revalideren en ze gaat met babystapjes vooruit, ze kan een paar meter lopen, maar is afhankelijk van haar rolstoel en echt zonder zal ze nooit meer kunnen. Haar nieuwe flatje is klaar en in het weekend woont ze daar met haar nieuwe vriend, de scheiding is er bijna door en zij en onze DS kunnen weer een nieuw leven gaan opbouwen.

woensdag 10 november 2010

Dit heerlijke spookje lag gisteravond bij ons in de slaapkamer, en om haar heen alle Piepies, ze heeft 3 lapjes Piepies, een met kleinere met een belletje en een levensgrote en die moeten allemaal bij haar in bed, de lekkerst ruikende is haar favoriet en dat is gelijk de eerste Piepie die ze van mij kreeg toen ze zo ernstig ziek was, ze haalt hem er altijd feiloos tussenuit.
Dit is de laatste sjaal die ik gemaakt heb, voorlopig stop ik er even mee, genoeg cadeautjes voor iedereen, maar er bestaat altijd een kans, als ik weer grappige wol tegenkom, dat ik er weer een ga breien ;-)

dinsdag 9 november 2010

Gisteren weer eens 2 harten gemaakt, maar nu eens voor mezelf, ik had dit pakketje gekocht tijdens het stoffenspektakel in Rotterdam en die waren aan het schreeuwen om gemaakt te worden en dat heb ik gedaan.
Het zijn lieve romantische harten geworden en passen leuk in mijn interieur, want ik heb zo hier en daar een romantisch tintje, nu zit ik te dubben waar ze moeten hangen, in de woonkamer of in de slaapkamer, daar ben ik nog niet uit.
Ook nog aan mijn lap gewerkt en een sjaal gebreid, maar dat zien jullie binnenkort, niet alles tegelijk.

maandag 8 november 2010

Gisteren ook weer een poosje aan mijn lap gewerkt, het zijn de laatste loodjes, maar zwaar zijn ze niet.
Ook mijn werkkamertje is weer verandert, we konden niet bij het raam want er stond een bureau voor, nu heb ik die richting woonkamer gezet et voila, het raam is weer vrij en ik heb er een stuk extra bureau bij, waarom ik dat niet eerder heb gedaan weet ik niet.
Gisteren deed opa een raadspelletje met het spookje 4 en Dylan 5, ze moesten een dier raden met de letter K, het spookje riep een Koningspinquin en Dylan een Koalabeer, ik vind dat zo knap, ik wist op die leeftijd niet eens dat ze bestonden ;-)
Het spookje zag trouwens ook meteen dat oma het een en ander verandert had in huis, want zijn vond de nieuwe plek van het bureau geweldig, want ze kon nu als ze achter de computer zat, ook gelijk tv kijken en de plaats van de schemerlamp was ook mooier, je kan bij haar niets stiekem doen en ze onthoudt en ziet alles.

zaterdag 6 november 2010

Weer een sierrandje afgemaakt en de hartjes zijn ook klaar op een na, vandaag toch maar weer verder met het volgende stukje, nog even en hij krijgt een lijstje.

donderdag 4 november 2010

Ik zal mezelf moeten dwingen om hier niet de hele dag mee bezig te zijn, want ik vind hem steeds mooier worden en ik ben al over de helft, maar ja, de babyquilt moet af en die heeft prioriteit nr. 1
Wat een zooi, dat krijg je nu als je harten aan het maken bent en de troep niet meteen weer keurig netjes opvouwt en op ruimt, soms ben ik gewoon een onvervalste rommelkont!

woensdag 3 november 2010

Ik zou gisteren weer aan een blok beginnen, maar door het bezoek eergisteren aan Groenrijk zijn het hartjes geworden, ik heb er gisteren 2 gemaakt en voor mijn moeder en een voor de jongste DD, alleen heb ik op de achterkant de naam van het spookje gezet, want die arresteerd altijd alles wat oma heeft gemaakt.
Die voor mijn moeder is al de deur uit en ik ben vergeten daar een foto van te maken en deze is dus van DD, hij heeft een ontzettende glitterachterkant, jammer genoeg zie je dat niet op de foto.
Verder ben ik nog steeds druk bezig aan mijn lap en is er weer bijna een hele rand af, maar die laat ik morgen zien.

dinsdag 2 november 2010

Het was een paar dagen erg rustig hier, wat natuurlijk niet wil zeggen dat er niets gedaan is, het was juist erg druk, veel aanloop, maar ook de top van de babyquilt afgemaakt, die kan nu gesandwiched worden.
In werkelijkheid is het blauw mooi stralend en het wit ook echt spierwit, de jongste DD vond hem prachtig en een oudhollandse look hebben, nu maar hopen dat haar vriendin hem straks ook mooi vindt.
Verder heb ik een heel stuk achteruit moeten borduren, want ik had een hokje te ver geteld en dat merk je pas als je weer een nieuw stukje maakt, maar ook dat is weer in orde en de lap is heel mooi aan het worden.
Ik wil ook weer een blok maken van de huisjesquilt en nog een van de boeketten, want die blijven nu liggen, vandaag maar eens gaan doen.
Nu even bij de andere gaan lezen en genieten van mijn senseo en de nog zalige rust hier.