dinsdag 27 juli 2010

Bloemenwoensdag - Flowerwednesday

Dit zijn de grote bloemen en daar ben ik nu een tafelkleed van aan het maken, ik denk dat hij voor mijn moeder zal worden.
This are the big flowers and I will make a tablecloth for my 87 year old mum.
Verder heb ik deze week nog 4 kleine bloemen gemaakt en er een paar aan elkaar gezet, hoe groot hij zal worden weet ik nog niet, voorlopig gaat het lekker.
I made 4 little flowers this week and sew some together, how big I will make this one I don't know yet.

woensdag 21 juli 2010

Deze week zijn er weer 14 bloemen bijgekomen in mijn tuintje en zijn ze niet prachtig?
Ik ben druk bezig met diverse blokjes, maar er is er niet een afgekomen, maar dat gebeurt nog wel, het is nu eenmaal vakantie en dan heb ik het altijd drukker met de kleinkinderen.

14 Flowers this week and are'nt they lovely?
I am also very busy with other projects, but I did'nt get one ready, it is vacation time and then I am always busy with my grandchildren.

maandag 19 juli 2010

Onderstaand antwoord ontving ik van Ziggo op mijn vraag over web-log.



Geachte heer Draijer,


Via de website heeft u onlangs een vraag gesteld over op web-log.nl
Het probleem met Second Life/ IMVU/Web-log/Etc wordt veroorzaakt in Amerika en speelt door geheel Europa.

Door deze storing zijn ook enkele websites niet bereikbaar.


Heeft u nog vragen? Onze Klantenservice staat voor u klaar; u bereikt ons telefonisch op werkdagen van 08.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag en zondag van 09.00 uur tot 22.00 uur. Bel met uw Ziggo-telefoonlijn het telefoonnummer 1200 (gratis) of 0900 - 1884 (€ 0,10 per minuut) met een andere telefoonaansluiting. Stel uw vraag ook eens aan Tess, onze virtuele medewerkster. Zij staat altijd voor u klaar op www.ziggo.nl/klantenservice. Bovendien stelt u al uw vragen eenvoudig via het online contactformulier op www.ziggo.nl/contactformulier. Uiteraard wanneer het u uitkomt.

Met vriendelijke groet,



prinsp

Afdeling Klantenservice


Ziggo

zondag 18 juli 2010

Het blijft vervelend

Ik kan nog steeds niet op web-log komen, hopelijk gaat dat deze week nog veranderen, het is niet anders.

Het lijkt of ik niet veel gedaan heb, maar het voorbereiden van de bloemen is een hele klus en ik heb er alweer aardig wat klaarliggen.
Vanmiddag zijn alle kleinkinderen op bezoek geweest, de oudste was hier al gisteren, want meneer wilde weer logeren en van de week zal hij nog wel een keer komen. Het was een gezellige maar drukke dag, maar wel weer een met een gouden randje, het is toch altijd een klein wonder als je zes kleinkinderen in huis hebt die je bijna niet hoort en die samen zo gezellig kunnen spelen, mijn buurvrouw is er jaloers op, want die 2 van haar maken alleen maar ruzie zegt ze.
Mijn kaak begint weer wat normaler te worden, want het gepoer heeft toch wel wat aangericht, ik had me toch een dikke wang en een napijn, gelukkig is dat nu een stuk minder en ziet mijn wang er weer redelijk normaal uit, hopelijk blijft het zo, want ik heb even genoeg van de tandarts.

Begrijpen doe ik het niet, maar ik kan alleen nog maar op weblogs van blogger komen, ik heb het ook al via andere kanalen geprobeerd, maar het lukt niet.
Gisteren kreeg ik al een berichtje van Leintje dat ze al dagen aan het proberen was om op mijn weblog te komen en dat haar dat nu pas lukt, wat er in blogland aan de hand is weet ik niet, maar ik hoop dat het maar tijdelijk is.

Groetjes
Ines

vrijdag 16 juli 2010

Vandaag een tasje gemaakt voor een van de kleindochters, van de CWDQ blokken, die toch niet helemaal mijn kleur waren, er zit binnenin nog een blokje daar kan ze haar pen en sleutels in doen.
Ook begonnen aan een tasje voor kleindochter nr. 2 maar die is nog niet af.
Vandaag ook nog naar de tandarts geweest, want er was een kroon afgebroken, de tandarts heeft toen een mislukte zenuwbehandeling gedaan, want het kanaal was te klein en verkalkt, nu heeft hij er toch nog een staafje in gedaan en de kroon er weer opgezet, want vermoedelijk moet hij eruit of nog een zenuwbehandeling, voor alle zekerheid een antibiotica kuur gekregen en hopelijk helpt dat, want voorlopig heb ik aardig wat pijn, maar dat is natuurlijk niet zo vreemd na anderhalf uur poeren, hopelijk is het morgen minder.
Net nog wat grote bloemen aan elkaar gezet, want daar ga ik een poppendeken van maken.

donderdag 15 juli 2010

Ik vind de spreuk van dit blokje geweldig en slaat helemaal op ons, leuk is dat toch.
Vandaag ga ik weer 4 nieuwe blokjes overtrekken, ik heb er nog 13 te gaan, ik mag langzaam maar zeker de blokken gaan maken, spannend.
Het is buiten lekker met maar 18.5C, hopelijk koelt het binnen ook wat af, want dat is nog steeds 24.5C, niet meer zo erg als in het begin van de week.
Wij hebben niet veel meegekregen van het noodweer, wel een poos regen, maar daar bleef het bij, ik kan straks alles weer gewoon neerzetten op het balkon.
Het gras in het park is weer heerlijk groen en je ziet ook alles wat bloeit weer fris erbij staan, de regen was ook hard nodig.

woensdag 14 juli 2010

Het is weer bloemenwoensdag en de oogst van deze week zien jullie hierboven, het zijn er 10.
Ik ben opnieuw begonnen, want de vorige vond ik toch te groot worden en nu zijn het hexjes van 1.5 cm, het worden nu mooie kleine bloempjes en hoe groot de quilt gaat worden weet ik nog niet.
Ik ga nu even kijken bij de andere bloemenmeisjes.
It is flowerwednesday and you can see the harvest above, I made 10 flowers, the hex is now 0.6 inch.
I started all over again, because I found the other flowers to big, I wille make a dollsquilt from them.


dinsdag 13 juli 2010

Gisteren weer een Grace blokje afgemaakt, ze zijn ook zo leuk.
Gisteravond nog 2 bloementjes gemaakt, maar die kan ik morgen pas laten zien, ze zijn erg lief geworden.
Schandalig genoeg moet ik bekennen dat ik nog in mijn nachthemd zit, we werden pas een uurtje geleden wakker door de telefoon, anders hadden we misschien nog geslapen ;-)) het was ook een stuk koeler in de slaapkamer en volgens mijn lief hadden we het gewoon nodig.
Vandaag ga ik weer verder met een LIB blokje en misschien nog wat bloemetjes, tussendoor mijn ortho/schoenen voor de zoveelste keer ophalen, hopelijk zitten ze nu goed en even een paar boodschappen met mijn moeder doen en voor je het weet is de dag alweer om.

zondag 11 juli 2010

Vandaag weer een LIB blokje afgemaakt, het was een snelle deze keer.
Verder nog wat kleine bloemen gemaakt en aan een Val Laird <(klik) blokje begonnen, ondanks de drukkende warmte gaat het lekker, ik doe verder weinig, zit bijna doodstil op de bank te handwerken en dat is goed te doen.

Binnen is het nog steeds 28C behoorlijk warm nog, gelukkig zal het de komende week koeler worden, want dit is voor niemand echt prettig.

Oranje heeft nog niet gescoord en hopelijk doet Spanje dat ook niet, het zou wel leuk zijn als Nederland zou winnen.

vrijdag 9 juli 2010

Nog ongestreken, maar het is wel te zien dat deze stof beter is dan mijn eerste vlinder, hier ben ik tevreden mee, soms word ik wel eens moe van mezelf, want echt snel tevreden ben ik niet.
Wat was het warm vandaag, ik zat nog niet niet te smelten, op het balkon was het 32C,  momenteel 29C, binnen is het nog steeds een koele 28C en morgen is het al niet beter, wie weet wen ik er ooit nog eens aan.
Morgen gaan we naar mijn DB en SIL, het huis is klaar en alles staat op zijn plek, het zal wel prachtig geworden zijn, moeders gaat natuurlijk ook mee en ivm de temperatuur zijn we toch erg blij dat de airco het doet in de auto.
Uiteraard  neem ik lapjes mee, ik denk dat ik aan mijn nieuwe hexjes ga beginnen, ze worden kleiner dan de andere maar ze mogen zich dan ook verheugen op Wilmastofjes :-D
Fijn weekend allemaal en keep it cool!

donderdag 8 juli 2010

Hexjes en oranje

Gisteren niet zoveel gedaan, een paar bloemen aan elkaar genaaid en 2 kleine hexjes gemaakt, ze zijn 1 inch, de een met kartonnetjes en de ander zonder, maar ook bij de kleintjes is het zonder kartonnentje makkelijker, ik denk dan ook zo door te gaan, wel ga ik het nog proberen op dun papier kijken hoe dat gaat, zo blijft een mens bezig.
Deze bejaarde dame heeft zich meester gemaakt van ons grote oranje beesie en ze kijkt echt in de camera met een blik van, waag het niet hem weg te halen ;-))

woensdag 7 juli 2010

Deze week toch weer een behoorlijk aantal blommen afgemaakt, bijna 4 met kartonnetje en 5 zonder, dat was toch een stuk prettiger werken met mijn artrose handjes en het werkt lekker snel.
Gisteravond heb ik rustig bij de tv kunnen werken en tot 3 keer toe kon ik heel goed horen dat Nederland een doelpunt maakte, wat kunnen we met zijn allen een hoop herrie maken en wat waren we blij, nu maar duimen dat ze zondag ook winnen.
Er ligt hier ook weer een kleinzoon te slapen, die wilde gisteravond met zijn opa en oom Nederland kijken en of hij dan hier mocht blijven slapen, ze liggen samen nog lekker te ronken hiernaast ;-))
Nu ga ik even bij de andere bloemenmeisjes kijken, fijne dag allemaal.

dinsdag 6 juli 2010

Vandaag even niets te laten zien, ik heb wel weer wat gedaan natuurlijk, maar die komen morgen voorbij, ik heb nu 2 bloemen gepatched en dat bevalt me eigenlijk wel, ik krijg met de hexagonnen zo'n last van mijn hand (artrose) en met patchen niet.
Ik ben ook de vlinder weer even opnieuw aan het maken, ik vond de achtergrond stof niet zo mooi en heb nu een wittere wat steviger stof gebruikt, kijken hoe dat word.
Jammer genoeg is gisteren mijn lichtbakje gesneuveld, ik trek het nu over met carbon, maar dat is toch niet zo duidelijk als met de lichtbak, ik zal mijn kleine DB eens lief aankijken ;-))

zondag 4 juli 2010

Gisteren en vandaag aan dit leuke blokje zitten werken, het is van haar en ik had het al een tijdje geleden opgeslagen, maar ben er nu pas aan begonnen, ik vind dat ze hele leuke ontwerpen maakt en ik verheug me al op het tweede blokje, maar eerst nog een paar bloemen maken.
Vandaag gezellig met de beide oudste kleinkinderen zitten teuten en nu is de oudste naar huis en de jongste gaat nog een nachtje bij het spookje slapen, want die vindt haar grote neef en nicht geweldig, morgen gaat het hele spul naar de bioscoop en na afloop gezellig maccen en wij oudjes, genieten gewoon weer even van de kortdurende rust ;-)

zaterdag 3 juli 2010

Is het geen schatje, het is de nieuwe bom van Jenny (klik), het is maar een kleintje heel makkelijk te doen dus en met die knoopjes is het toch weer eens wat anders.Ik ben momenteel met meerdere kleine werkjes bezig en het gaat lekker, ik merk dat ik weer de rust in mezelf terug krijg en de spanning van alles weg aan het ebben is, ook DH heeft het, we genieten weer.

Wat was het warm gisteren, ik ben alleen 's morgens even buiten geweest en heb daarna alleen maar op de bank gezeten met de ventilator op me gericht en een handwerkje, koken was een crime, maar ja er moet toch gegeten worden.Onze logerende kleindochter is naar de overkant vertrokken, want slapen bij haar tante en nichtje is nog net even leuker dan bij oma, de kleinzoon mocht ook, maar die is juist blij dat hij even rust heeft.Binnen is de temperatuur van 29.2 gezakt naar 26.4, nog redelijk warm, maar ik hoop dat het vandaag nog verder naar beneden zal zakken, de ventilatoren draaien overuren hier.

vrijdag 2 juli 2010

Gisteravond dit heerlijke hondje afgemaakt en ik ben nu bezig met een nieuw blokje, maar dan van haar (klik), vond het zo'n grappig patroontje, het worden maar 4 blokken, een klein quiltje, maar net leuk als tussendoortje, ze heeft trouwens ook nog 2 leuke stitcheries, voor een tas of een fob.
Vandaag hou ik me erg rustig, ik hoef er niet uit en de meeste tijd zal ik wel op ons koele balkon vertoeven, met een blokje en een glas water.
De kleinkinderen logeren hier en het is wederom een gezellige boel, zondag gaan ze weer naar huis en wordt het hier weer rustig ;-))