vrijdag 30 april 2010

Gisteravond hebben ze voor de verandering weer eens hier gegeten en moest ze natuurlijk bij oma in bad en wat is dan niet lekkerder dan bij die gekke opa op schoot die haar helemaal had ingepakt in kussens.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne koninginnedag, een met een gouden randje, die alles van vorig jaar op de achtergrond zal houden.
Jammer genoeg geen oranjezonnetje, maar een grijze grauwe ochtend, hopelijk laat hij zich straks nog zien.

donderdag 29 april 2010

Dit krijg je nu als je met het spookje naar de Efteling gaat en zij een enorme honger heeft ;-)) en ze vond het helemaal niet leuk, dat ze er een moest weg leggen en eerst de een moest opeten, want dit ging sneller zei ze :-))
Gisteren had ik nog maar één ziek kind, maar spookje vond het zóóóóó zielig voor Silvana, dat ze er maar naast ging liggen en samen met haar naar de tv ging kijken op oma's bed, tot ze naar de kermis gingen, want toen was Sil ook weer helemaal beter ;-))
Gisteren weer een nieuw LIBje gemaakt, hier kunnen jullie goed het verschil zien tussen de eendraads en tweedraads, die met een draadje is gewoon wat dun en ielig, maar dat is een kwestie van smaak.

dinsdag 27 april 2010

Is het niet heerlijk als je 's morgens de jalouzieën open doet en je ziet deze prachtige bomen in bloei staan, jammer genoeg is het over een week of twee/drie weer voorbij, maar tot die tijd blijft het genieten.

Gisteren met de restlapjes van de picknickquilt een poppenkussentje en quiltje voor de pop van het spookje gemaakt en ze was er erg blij mee, nu kon de pop ook picknicken en lekker onder het dekentje slapen.

Net een telefoontje van de oudste dochter, de twee meiden zijn ziek, dus die worden hier afgeleverd zo, denk je een rustige dag te hebben, mijn moeder zal wel teleurgesteld zijn, ik zou met haar naar het dorp gaan, dat gaat nu niet door, morgen weer een nieuwe dag.
Ik hou maar een zondagse jurkdag (kaftan), want ik kan er nu toch niet uit en het zit altijd zo lekker en dan ga ik vandaag maar veel aan de LIB doen, of de AQ, of de Sweet of.............genoeg te doen ;-)

zondag 25 april 2010



Het was weer een drukke week, donderdag was mijn moeder jarig, morgen mijn DH en we vieren het vandaag gezellig bij onze oudste DD. Uiteraard zorgen wij voor de hapjes en de drankjes, ik heb bowl gemaakt, met wijn voor ons en zonder voor de kinderen, we hebben vanalles te knabbelen en de kinderen krijgen hun eigen zak met allerlei snacks, de kleinkinderen weten niet beter, maar onze pas verkregen kleinkinderen moeten daar nog erg aan wennen, die willen graaien, ik deed dit vroeger al met onze kinderen, ze krijgen dan allemaal even veel en de schalen op tafel zijn gewoon voor de volwassene.
Dinsdag heb ik twee super pannen met 2 soorten macaroni gemaakt, want alle kleinkinderen bleven eten en sommige mama's en papa's ook, er waren nog precies 2 porties over en die wachten in de vriezer om opgegeten te worden.

Verder allemaal kleine en grote klusjes gedaan en weer helemaal opnieuw begonnen met de LIB en daar zijn er weer 3 van af, ik vond het met 1 draad toch niet helemaal en heb het nu met 2 draden gedaan, ik ben ook niet zo snel tevreden ;-)

Gisteren met de jongste DD en het spookje naar.........ja alweer.....Ikea geweest en ik blijf mij verbazen hoe lief zij altijd blijft, haar mama legt dan ook precies uit wat we gaan doen en al zittend in de kar krijgt haar Pipi een ziel, de potloden en alles wat er verder in de kar komt, hele avonturen worden er beleeft en alleen bij de kinderafdeling komt ze er even uit om verschillende stoelen uit te proberen en daarna gaat ze weer rustig terug.

Het balkon begint ook weer in het voorjaar te komen, ik ben er nog niet helemaal mee klaar, maar het begint er toch al wat gezelliger uit te zien en jullie zien wat ik in het voorjaar de liefste bloemen vind....viooltjes......er komen straks nog meer planten bij, zoals hortensia's en wat andere eenjarige, hier ben ik veel te vinden straks, heerlijk in de schaduw en niet al te warm en elke avond buiten eten, vooral van de plaat, met heerlijke salades, sausjes, gebakken aardappeltjes of stokbrood.

maandag 19 april 2010

Ik mis dit uitzicht nu al, maar dat is ook niet zo moeilijk, we hebben er een heerlijke week op zitten en genoten van alles wat bloeit en groeit.
Elke dag kwam dit roodborstje langs en wat zijn die toch heerlijk brutaal.
Ook de vlaamse gaaien kwamen dagelijks langs voor een portie pinda's, wat zijn het toch een mooie vogels, bij ons zie je ze jammer genoeg niet.
Maar deze kleine brutale beestjes zijn toch wel mijn favoriet, wat zijn ze leuk en beweeglijk, elke dag kwamen ze pinda's halen en deze rakker is zelfs een keer binnen geweest.
Verder zijn we dagjes uitgeweest en hebben we de omgeving verkent en het fototoestel elke dag vergeten mee te nemen, dus jullie moeten mij op mijn woord geloven dat we prachtige dorpjes hebben bezocht en genoten hebben van de mooie natuur.
We zijn een middag vreselijk verwent door een hele dierbare quiltvriendin en haar DH, die daar in de buurt wonen, door haar is mij de liefde voor het quilten bij gebracht en het maakt niet uit of we elkaar weinig of veel zien, het is altijd goed, zulke vriendinnen zijn goud waard!!! Ik ging daar vandaan met een mooi gekapt koppie, een prachtige blauwe mondgeblazen vaas, die van haar moeder was geweest en een schitterend quiltboek.
Thuisgekomen vertelde onze jongste DD dat een koolmeesje zich had opgehangen aan een nylondraad wat uit het nestkastje kwam, zielig hoor, gelukkig zag ik net weer een koolmeesje het kastje ingaan, dus hopelijk komt er toch nog een nestje.
Het spookje was weer rondom gelukkig dat we er waren, we hebben nog net geen blauwe plekken van haar dikke kussen en knuffels, we mochten niet meer op vakantie zei ze en haar papa beaamde dat, we moeten gewoon met haar mee ;-))
Het is hier trouwens vreselijk stil, ik heb nog geen vliegtuig gehoord of gezien en ook nog geen nieuws geluisterd, zal ik zo eens even gaan doen.

zondag 11 april 2010

Hier zitten wij maandag heel relaxed een weekje vakantie te vieren, uiteraard gaan er quiltspullen mee, ik zou me anders eens kunnen gaan vervelen, het is allemaal gelijkvloers en van alle gemakken voorzien, van senseo tot openhaard en die kan je nog best nodig hebben 's avonds.
Het was weer een behoorlijke drukke dag en ik maar denken dat het vandaag rustig zou blijven.
Vanmorgen belde de jongste DD op of wij met haar en het spookje naar Ikea wilde, ach waarom niet, we gingen vroeg weg en zouden dan ook weer vroeg terug zijn, niet dus, maar het was gezellig en we konden daarna thuis rustig bijkomen.....ook niet, eerst kwam onze DS en toen hij weg was kwam het samengestelde gezin en dan kan je er op wachten dat het spookje met haar moeder ook weer langs komen, maar 21.30 uur was de rust weer terug en konden wij eindelijk achterover gaan leunen, ik heb natuurlijk verder niets meer gedaan en ben n klaar wakker ;-)
Voor zover ik weet, komt er morgen niemand en kan ik de was doen en het huis op orde brengen en natuurlijk de koffer pakken.
Vandaag een heel stel foto's kwijtgeraakt op mijn weblog, hoe dat kan..........geen flauw idee, het is jammer, maar ik ga ze niet allemaal terugzetten.
Dit is voor deze week mijn laatste logje, volgende week maandag horen jullie weer van mij.

donderdag 8 april 2010

Vandaag weer een blokje afgemaakt van de LIB, het is altijd een behoorlijke klus voor mij, maar ik blijf het zo leuk vinden, het stitchen, appliqueren en patchen is wel helemaal mijn ding, daar ben ik inmiddels wel achter.
Maandag gaan we een weekje naar Holten, mijn moeder gaat ook gezellig mee en we gaan dan ook een dag naar haar broer in Emmen die pas weduwnaar is geworden en we bezoeken mijn quiltvriendin, verder gaan we wat klein uitstapjes maken, niet teveel lopen want dat red ik niet met mijn voeten, hopelijk word dat anders wanneer mijn orthopedische schoenen klaar zijn.
Ik neem natuurlijk al mijn spullen mee, want een week niet handwerken lukt me niet, hopelijk hebben ze een goeie lamp in het huisje, want mijn loeplamp is iets te groot om mee te nemen.

maandag 5 april 2010

Vandaag de picknickquilt voor het spookje afgemaakt en zoals jullie zien, hij is al in gebruik en vanavond na het bad meegenomen naar de overkant, die zie ik dus alleen nog maar in het park hier voor.
Morgen gaat ze met haar moeder, opa en grote neef naar de Efteling en ik ga met mijn moeder naar de podoloog en daarna naar Intratuin, ik maak een grote pan maceroni, dan kunnen ze allemaal aanschuiven na een vermoeiende dag en reken maar dat ze terugkomen met sterke verhalen.
We dachten het rijk alleen te hebben vandaag, maar 's morgens belde de oudste kleinzoon al of hij een nachtje mocht logeren, want hij was morgen nog vrij en uiteraard mocht dat.
Daarna was het een drukte van belang hier in het park, alle kinderen uit de buurt kwamen hier eieren zoeken in het parkje, dat is een traditie geworden hier en het is erg gezellig, want de kleine kinderen worden geholpen door de grote en de ouders zijn druk aan het socializen, we wonen in een echt heel gezellig deel van Alphen, alle kinderen spelen met elkaar, groot en klein door elkaar en de grote letten automatisch ook een beetje op de kleintjes, ruzies zijn zeldzaam.
Na het eier zoeken, ging mijn DH de kleinzoon ophalen en in de de tussentijd was het spookje ook aan komen waaien, haar vader moest nog even naar kantoor en haar moeder ging thuis aan de slag en om 5 uur kwamen ze terug met een pan soep.
Ze zijn nu weer naar huis en de rust is eindelijk weergekeerd hier, voor zolang het duurt natuurlijk.

zondag 4 april 2010

Gisteren kwam het spookje binnen en ze zag gelijk de voor en achterkant van haar picknickquilt en ze was meteen in de wolken, want hier kon oma toch een prachtige tent van maken, en dat deed oma en het spookje heeft zeker anderhalf uur in de tent gespeeld met de resterende knijpers en die beleefde allerlei avonturen, want als je het spookje bent, dan geef je alles een ziel, zelfs knijpers ;-))
Gisteravond heb ik hem gesandwiched en op de naaimachine de blokken vastgezet, vandaag ga ik hem verder met de hand quilten en dan is het wachten op mooi weer.

zaterdag 3 april 2010


Ik wil iedereen vanaf deze plek een hele fijne Paas toewensen!!!


donderdag 1 april 2010

Gisteren heerlijk op mijn gemak zitten quilten en borduren, DH was voor onze DSIL aan het werk en ik had het rijk helemaal alleen en kon doorwerken aan de picknickquilt, waarvan nu alle blokken af zijn en de eerste rij aan elkaar zit.
En omdat het zo'n leuk, maar wel lastig werkje is, toch nog een blokje gemaakt van LIB en het is weer een lieverdje geworden, het is dan ook een heel dankbaar werkje met al die spreuken.
Vandaag komt mijn moeder weer gezellig de hele dag en doe ik meestal wat minder, maar ik wil toch zien dat ik een blokje af krijg van de Sweet en een nieuwe rij afgeknotte ruiten voor de |AQ maak, er zijn weer genoeg WIP's die nog afgemaakt moeten worden.