dinsdag 31 maart 2009

Op quiltgebied is er weinig te melden, ik heb deze gemaakt en er ligt er een klaar om genaaid te worden.

Ik ben alleen heel druk met de HAL, want ik heb hem eens heel goed bekeken en alles eens heel goed doorgelezen (had ik natuurlijk bij het begin al moeten doen) en de andere banen zijn ook fout, dus alles moet opnieuw gedaan worden, nu heb ik alweer bijna 1 baan klaar en dat is toch wel weer prettig, helemaal nu ik zie dat deze helemaal goed is, ik ben niet blond, maar super grijs, maar soms...................... ;-)
Het paashoekje is inmiddels ook af, misschien nog een lopertje, maar dat weet ik nog niet, ik laat het altijd eerst een poosje staan en kijk dan wat er aan ontbreekt of dat het teveel is.

Vandaag komen de jongste DD, haar partner en het spookje weer eten, ik denk dat ik een lekkere frisse witlofsalade ga maken, met manderijntjes, appel en creme frâiche, het is zo zalig voorjaar buiten, dan komen de ovenschotels en de stampotten even mijn neus uit ;-)
Dan zal ik wel weer de haaknaald ter hand nemen en verder gaan met de HAL en ook nog een blok maken voor de medallion sampler, want er moeten op alle vier de hoeken een compas komen en dat is zo'n lekker precisie werkje, maar het moet gebeuren.


donderdag 26 maart 2009

Vandaag lekker op mijn gemak 2 quiltjes afgemaakt, deze is van Lappenleintje en hij is zo gezellig geworden, lekker voorjaarsachtig en dat kunnen we best gebruiken met alle regen en wind van vandaag, een mens zou er somber van worden ;-)





Vanmorgen mijn moeder opgehaald en een paar boodschappen met haar gedaan, het is alweer donderdag, dus blijft ze gezellig eten, samen met jongste dochter, haar partner en niet te vergeten het kleine spookje, die als eetwens worteltjes had en dat wordt het vandaag, met gebakken aardappeltjes, krokante kip en een appelbol toe, we hebben het maar slecht.

Ook nog een paasquiltje afgemaakt, ik vond deze vorig jaar al zo leuk en heb hem toch nog maar gemaakt, het staat ook zo gezellig boven de paastafel, ik heb het haasje een staartje van wol gegeven, vond ik leuker.

Verder ben ik bezig met mijn gehaakte sprei, ik vond de fout die in een baan zat toch teveel opvallen naar mijn zin, die heb ik dus helemaal uitgehaald en ik ben weer opnieuw begonnen, het is geen aangenomen werk, dus dan doe ik er maar wat langer over, hij wordt voor mijn moeder en dan wil ik toch wel dat hij helemaal naar mijn zin is.






maandag 23 maart 2009






Ziezo, mezelf vanavond getrakteerd op een zelfgemaakte appelbol, zo af en toe moet je jezelf kietelen en ik heb er onder het genot van een cappuccino van genoten en het is nog caloriearm ook.






Het weekend druk bezig geweest met het gedeeltelijk uithalen van de medallion sampler en weer in elkaar zetten, ik wist dat er een fout in zat, maar ik zag het gewoonweg niet, ik was een beetje dom en tijdens de les zag ik het ineens, ik had de rand verkeerd eraan gezet en daardoor klopte er niets meer van, maar nu is het weer goed en ziet hij er weer keurig uit en kan ik verder gaan met de laatste blokken.



Als je goed kijkt dan zie je dat de kleine hoekblokjes niet goed zitten en dat ik nog een rand vergeten was, het uithalen was een beste klus.


Vandaag zitten werken aan het leuke quiltje van Lappenleintje, het wordt weer een lieverdje, lekker vrolijk en voorjaarsachtig, alles moet nog vastgenaaid worden, maar ik vind hem nu al leuk genoeg om te laten zien.
DH begint gelukkig alweer op te knappen, hij is wat minder kortademig en kan weer wat doen.
Morgen even met mijn moeder het dorp in voor een paar boodschapjes en 's avonds komen het spookje en haar ouders weer eten, ik maak een ovenschotel, kan ik van te voren voorbereiden en heb ik alle tijd voor de kleine meid, alhoewel ze best wel moe zal zijn na een middag peuterspeelzaal.

.

zaterdag 21 maart 2009

De HAL in de herhaling

Even opnieuw de HAL hier gezet, want ik was één dag te vroeg met mijn update, geen ramp, dus nog maar een keer hier gezet, kan iedereen er nog een keer van genieten ;-)

En een foto van 2 affe blokken voor de sampler, ik heb er nu 7 af en hoef er nog maar 17.


Gisteren kreeg ik deze foto van onze oudste kleindochter, is het geen schat, ze heeft Boefje in haar armen en een boefje is het, zij is hier altijd een schatje, gezellig bij oma en opa zitten en alles laten zien wat ze al kan, ze wordt in augustus 8. Ook kan ze hier altijd zitten tekenen, kleuren en samen met mij een quiltje maken

Gisteren was haar grote broer hier en die heeft hier samen met een vriend pannekoeken gegeten, hij bleef logeren bij dat vriendje, maar mocht pas na het eten komen, want de moeder kookte niet op vrijdag, dan maar hier en ze vonden het heerlijk.

Nu eerst ontbijten, onder de douche en dan is het alweer tijd om naar mijn quiltcursus te gaan, het is de laatste of de op een na laatste, dat wist ze nog niet, ik ben weer een hele dag onder de panne.









vrijdag 20 maart 2009

HAL

Het is weer HALtijd, voor je het weet is er alweer een maand voorbij, de tijd vliegt echt, het heeft nu wel een voordeel want de lente kom met rasse schreden nader en dat is toch puur genieten. De gemeente is dagen bezig geweest om het parkje weer zomerklaar te maken, alle heggen zijn gesnoeid, de heuvels zijn weer opgehoogd en opnieuw ingezaaid, voor het kleine grut is er weer een nieuw glijbaantje met klimrekjes en er staan twee verse wipkippen, het is te hopen dat er weer geen ophokplicht komt, want dan zit je weer met twee wipkippen. Voor de iets grotere kinderen zijn er twee doeltjes geplaatst en is de schommel met toebehoren weer nagekeken, in het midden staat een pingpongtafel en aan de kant een jeu de boule baan, wat kan een mens nog meer wensen.
Straks ga ik gezellig met jongste DD en het spookje naar de Xenos in Zoeterwoude-Rijndijk om de laatste spulletjes te kopen voor haar partners yogakamer, die hij voor zijn verjaardag krijgt.
Het spookje gaat ook naar yoga, volgende week donderdag krijgt ze haar eerste les, ik ben benieuwt of het wat is voor een net driejarige peuter.
Daarna mijn moeder ophalen voor een rondje dorp en bij de Kijkshop een gourmetstel kopen voor mijn DH's verjaardag van volgende maand, de Kijkshop stopt er mee en ik heb nog aardig wat freebees en ze geven nu ook nog korting en ik ben een hollander, dus waar koopjes te halen zijn................. ;-)

woensdag 18 maart 2009

Ik heb weer zitten blokken

Vandaag 1 LeMoyne star gemaakt op de snelle manier, maar wat zij een snelle manier noemt, vind ik het toch redelijk moeilijk, maar het zal wel wennen zijn, hij is niet echt heel mooi, maar ik doe het er mee, morgen nog een en dan volgen er nog andere sterren.
Ook de Dresden Plate is bijna klaar, hij moet nog met de hand op de stof geappliqueerd worden, maar dat is niet zoveel werk, er begint in iedergeval schot te komen in de quilt, ook al zal ik hem deze week nog niet sandwichen, het eind is in zicht.
Zaterdag hebben we waarschijnlijk de laatste les en eventueel wil ze er nog 1 dag aanplakken zodat hij gesandwiched kan worden, maar dat hoor ik zaterdag wel, een ding is zeker, ik maak hem echt nooit meer, hoe mooi hij ook is.
Vandaag met spookje en haar moeder naar Leen Bakker geweest en daarna naar Intratuin, want Jara kan altijd zo genieten van de ballenbak daar en je hebt werkelijk geen kind aan haar, alleen verbazen wij ons altijd hoeveel moeders hun kinderen daar droppen en verder alleen gaan winkelen, ik zou geen moment rust hebben, maar ik ben dan ook antiek, gelukkig zijn mijn dochters dat ook :-)
Mij arme DH ligt te snotteren en te proesten in bed, zijn keel doet zeer en hij heeft het om beurten warm en koud, ik zal hem dus maar een paar daagjes vertroetelen, want als een man een beetje ziek is, dan moet de hele wereld weten hoe ziek en zielig ze wel niet zijn ;-)
Morgen als de wiedeweerga naar het stadskantoor en mijn rijbewijs ophalen, dan kan ik zelf weer gaan en staan waar ik wil.
Daarna mijn moeder ophalen en boodschappen met haar doen, kijken wat we zullen eten morgen, want de jongste DD haar partner en hoe kan het anders, het kleine spookje eten ook weer hier, ik heb nog zuurkool, misschien dat ik dat klaar maak, alleen mijn DH lust dat niet, maar daar kan ik wel een stevig kippensoepje voor maken, is goed voor zijn verkoudheid ook.

dinsdag 17 maart 2009

Storing en een paasquiltje















Gisteren mijn werkhoek helemaal omgegooid, om daarna tot de ontdekking te komen dat we geen internet en telefoon meer hadden, maar de kamer was keurig geworden, heel praktisch en nog gezellig ook.
Eerst zelf alles proberen om het weer aan de praat te krijgen, want ik ben niet voor een gat te vangen, alles getest maar niets hielp, toen maar de Ziggohelpdesk gebelt en daar een poos mee aan de mobieletelefoon gezeten en die kwamen er ook niet uit, maar er zou morgen (vandaag) tussen 12 en 6 een monteur komen.
Tja en daar zit je dan, geen internet, hoe overleef ik dat..........nee hoor, ik ben gewoon lekker op de hand aan het apliqueren gegaan en heb me prima vermaakt.

Dus jullie zien mijn nieuwe indeling van mijn werkhoek en het leuke paasquiltje wat ik heb gemaakt en het spookje vond al dat zij het moest hebben, want het was haar lievelings haasje.
Ik heb me gisteren ook nog opgegeven voor een leuk nieuw project bij Lappenleintje, ga er maar eens neuzen, ze is zo lekker bezig. http://www.lappenleintje.nl/







zaterdag 14 maart 2009

Gisteren het vierde blok afgemaakt, deze serie is nu klaar en ik kan beginnen met de volgende vier, daar ben ik nog even mee aan het stoeien.
Deze moeten op een bepaalde manier gestikt worden en ze heeft het voorgedaan 3 weken geleden, maar ik ben het even kwijt, maar als ik er weer rustig voor ga zitten zal het kwartje wel weer vallen, voorlopig doe ik het even rustig aan, want het was me het weekje wel, alhoewel erg rustig zal het wel weer niet worden.
Vanmiddag gaan we naar de jongste DD die haar verjaardag en die van haar partner viert, morgenochten vroeg komt het spookje, want haar papa en mama gaan de zon begroeten met hun yogaclubje, maar dat is maar even, daarna hebben we de zondag voor ons zelf :-D

donderdag 12 maart 2009

Waar is de zon?

Gisteren het leuke quiltje van Lappeleintje http://www.lappenleintje.nl/ afgemaakt en hij is echt leuk geworden en heel vrolijk met die dansende kuikentjes.





Gisteravond kwam ik er opeens achter dat ik als de wiedeweerga mijn rijbewijs moet verlengen, hij is precies 2 dagen overtijd, beter hij dan ik natuurlijk ;-) maar je moet er toch niet aan denken dat je aangehouden wordt, dus straks snel naar het stadskantoor en niet te vergeten van die prachtige pasfoto's laten maken.

Gisteren ook nog dit paneeltje gevonden en dat komt goed uit, want ik kan nu 4 paneeltjes bij elkaar hangen, 2 blauwe en 2 rose. Ik zal nog maar eens verder zoeken, wie weet wat ik nog allemaal tegenkom ;-)

Straks mijn moeder ophalen, de boodschappen hebben we gisteren al gedaan, kan ze zich helemaal storten op de sjaals die ze voor al de zes kleinkinderen aan het breien is, ze heeft er al 3 af en daar waren er 2 voor het spookje bij, want die had de hare verloren.

Verder blijft alles weer eten en heb ik morgen eindelijk weer eens een dag voor mezelf, denk ik, want hier weet je het maar nooit, je moet er toch niet aan denken dat het hier ineens rustig zou zijn :-)






woensdag 11 maart 2009

Gisteren aan het stoeien geweest met dit paneeltje, ik kreeg het blad linksonder niet goed en op een gegeven moment ga je dan knoeien, want je blijft weg vegen en opnieuw opzetten, nu laat ik het even zo en kijk er elke keer naar, dan kom ik er vanzelf achter hoe ik het blad wil hebben.
Ik kwam dit paneeltje ook weer tegen en ik zal toech maar eens op zoek gaan naar lijstjes want het is toch zonde om ze in een hoek te laten staan.
En hetzelfde moet er met deze gebeuren, ze zijn beide al 2 jaar geleden gemaakt en ze lagen gezellig met zijn tweetjes in een la en jullie willen niet weten hoeveel er in die lade ligt, een hele stapel aquarellen en een hoop studies, zal toch eens moeten gaan ruimen ;-)

maandag 9 maart 2009

Zonnige maandag

We hebben een gezellig weekend achter de rug, broer en schoonzus zitten inmiddels in het Vennebos bij te komen en hopelijk genieten ze van de rust en de ruimte in het brabantse, ze zullen wel weer veel ondernemen want mijn broer heeft geen rust in zijn kont, van wie die dat heeft is ons allemaal een raadsel.

Wij, schoonzus en ik hebben lekker zitten teuten en ik heb haar een paar kleine patroontjes meegegeven, want het echte quilten wil nog niet echt lukken door haar ziekte, ze heeft de ziekte van Graves (schildklierziekte) en dat tast je ogen aan, ze is genezen, maar haar ogen zijn nog lang niet in orde en hopelijk duurt het niet al te lang, want zelfs lezen kan ze bijna niet.



Vandaag veel zitten knippen snijden en naaien en 1 blok in elkaar gezet, maar het voorwerk voor alle vier de blokken ligt klaar en die zet ik morgen in elkaar, dan kan ik daarna weer 4 blokken gaan voor bereiden.

Ook heb ik 2 banen af van de HAL, maar die kan ik nog niet laten zien, maar het schiet allemaal lekker op.

Nu ga ik een onderwerp kiezen voor morgen om te schilderen, zit te denken aan bloemen, maar ik weet het nog niet, eerst maar een doek voorbereiden, anders valt er morgen niet eens wat te schilderen.

Oeps, ik zie nu pas een foutje in mijn blok, ik heb een foutief stofje er in gezet, het had een bloemetje moeten worden ipv effen zoals het eerste vierkantje.

vrijdag 6 maart 2009

Weekend




Deze machine heeft het heel zwaar gehad vandaag, uren heeft hij erop zitten en ik weet niet wie vermoeider is hij of ik, maar ik ben blij dat ik weer een stuk verder ben gekomen met mijn medallion sampler, ik blijf het heel zwaar vinden, maar het is mijn eer te na om het bijltje er bij neer te gooien.




Mijn hok is een groot slagveld, alhoewel, als ik om me heen kijk valt het nog wel mee, morgen ga ik ruimen en dat is het weer netjes. Na het weekend ga ik aan de blokken beginnen en dat is ook nog een hele klus, alles moet nog gesneden worden, alleen de grote driehoeken heb ik al klaar liggen, maar dat was ook zo gebeurt.











Hij wordt wel steeds mooier en ik weet zeker dat het een pronkstuk zal worden.


Vandaag op het spookje gepast want haar mams kreeg een massage van anderhalf uur, ze kwam zo vet als bagger terug, zelfs haar haar zat in de olie, maar ze gaat het nog een paar keer doen, want ze was heel relaxed.


Morgen komen mijn broer en schoonzus een weekendje, de mannen gaan dan hun ding doen en wij zullen wel even het dorp ingaan en daarna kijken of ik haar nog even aan het quilten krijg.

Het eten voor morgen heb ik al klaar, we gaan van de plaat eten en de sauzen zijn al lekker hun smaakstoffen aan het afgeven, mijn knoflooksaus is onovertroffen, als mijn broer dit leest, zal hij wel zeggen "Wat dacht je van de mijne" ;-) ik heb er ook hele ouderwetse komkommersalade bij en uiteraard stokbrood en nog wat lekkers als toetje...........weet ik nog niet, maar wel iets lekkers.


Fijn weekend en doe niets wat ik niet zou doen ;-)

dinsdag 3 maart 2009

Herfstbos

Eindelijk is het schilderij klaar en het staat nu te drogen, zal nog wel even duren voor het goed droog is, want het is een olieverf. Mijn vriendin kan nu een plaatsje gaan zoeken om hem aan haar muur te hangen en dan kan ze genieten van een herfstbos. Verdient heeft ze dit schilderij want ik heb van haar vorig jaar een hele berg lapjes en lappen gekregen, ik kan voorlopig voort met quilts maken, zij is het ook geweest die mij deze verslaving heeft bijgebracht en ik geniet elke dag van deze verslaving ;-)

Morgen naar de tandarts, gek toch dat ik me altijd en beetje druk maak als ik naar hem toe moet, ik heb een schat van een tandarts en als ik eenmaal op de stoel lig is er ook niets meer aan de hand en echt veel hoeft er ook nooit gedaan te worden, meestal een beetje tandsteen verwijderen, maar toch............... zal wel met vroeger te maken hebben, toen je als kind alleen in zo'n enge bus moest die toendertijd alle scholen aan deed en meestal waren het van die stuurse oudere mannen, die je zo wie zo al eng vond, gelukkig is dat tegenwoordig anders, maar naar de tandarts gaan blijft altijd een beetje eng.

maandag 2 maart 2009

Alweer een nieuwe week



Alles moet deze kleine eigenwijs keuren, nu is het een quilt, maar ook lapjes en blokken ontkomen niet aan haar scherpe blikken en wanneer zij het heeft goedgekeurd dan mag ik verder :-)






Aan deze quilt had ik niet meer zoveel te doen, ik heb de sashings doorgequilt op de machine en woensdag even naar In de Emma voor extra stof, want ik kan de restsof nergens meer vinden, dat was met mijn moeders quilt ook al zo, ik vrees dat ik de stof op een of andere manier ben kwijtgeraakt, nu maar hopen dat ze nog wat van deze stof heeft.




Dit is een dagelijks beeld voor mij, het spookje op de schommel en mijn jongste DD aan het duwen, ze genieten er alletwee van en het is toch heerlijk dat je dit mag meemaken zo voor je deur.

Als ze uitgeschommeld is moet ze even naar boven om bij oma en opa iets te drinken en te snoepen en dan worden we weer op de hoogte gehouden van wat ze allemaal die dag heeft gedaan.

Morgen eten ze weer hier, want dan gaan haar paps en mams naar de yoga en dan mag zij na het eten in het grote bed televisie kijken en dat is voor haar het mooiste wat er is :-)

Hier nog een foto van Jara met haar vader, het zijn 4 handen op een buik en haar papa is stapelgek op haar.